Kompanija Nestlé, svetski lider u proizvodnji hrane i pića, zvanično je postala deo programa dualnog obrazovanja, ispunivši uslove za učenje kroz rad za obrazovne profile „tehničar mehatronike“ i „električar“. Uspešno sprovedenom akreditacijom od strane Privredne komore Srbije, i dobijanjem instruktorske licence za četiri zaposlena, kompanija je dodatno otvorila vrata mladim ljudima da steknu praktične i primenljive veštine u realnom radnom okruženju fabrike u Surčinu, istovremeno odgovarajući potrebama tržišta rada za zanimanjima za kojima postoji tražnja, a koja ne mogu da privuku dovoljan broj mladih.

Povezana vest:  Bečki Prater slavi 250 godina postojanja

„Podrška mladima kroz pružanje prilika za sticanje veština i dodatno usavršavanje pri započinjanju karijere oduvek je bila među našim prioritetima. U prilog tome ide i činjenica da u kompaniji Nestlé u Srbiji, 46 odsto zaposlenih čine milenijalci, odnosno osobe rođene od 1981. do 1996. godine. Program dualnog obrazovanja vidimo kao mogućnost da dodatno pomognemo mladim osobama u procesu edukacije, što ujedno smatramo i našom obavezom prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, jer savremeni tehnološki razvoj leži upravo u kompanijama“, izjavila je Jovana Uzelac, direktorka ljudskih resursa kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

Povezana vest:  Beč podstiče nove medijske projekte

Pored programa dualnog obrazovanja, inicijativa Nestlé Alliance for YOUth, koja je pokrenuta sa nekoliko evropskih partnera, usmerena je u potpunosti na mlade i otvaranje novih mogućnosti na tržištu rada, a u okviru njega u Nestlé Adrijatik regiji zaposlene su 194 osobe mlađe od 30 godina. Sa ciljem da poboljša dostupnost radnog iskustva i praksi, Nestlé je od 2014. okupio 340 poslovnih partnera i ustanovio 1100 programa mentorstva širom Evrope.

Povezana vest:  Deveti međunardoni salon stripa od 29. septembra