U saradnji sa Bečkim opštinskim udruženjem pčelara pet košnica je postavljeno na krovu jednog od četiri studentska doma kompanije „base-homes for students GmbH“ koja je deo Bečkog holdinga. Poznato je da veliki gradovi predstavljaju odlično stanište za pčele, pre svega zbog hrane koje ima dovoljno na raspolaganju.

Pet košnica sa 200.000 pčela se od skoro nalaze na krovu studentskog doma u 19. becirku u Beču, a tokom čitave godine će pčelari opštinskog udruženja da vode računa o njima. Pčele će proizvoditi 60 kilograma meda godišnje koje će iskoristiti studenti u domu. Na posedu doma će se jedna livada gajiti za pčele kako bi im se obezbedilo dovoljno hrane, a na jesen će biti posađena stabla i žbunovi voćki.

David Bohmann

„Bečki holding je inicijator procesa modernizacije i razvoja u Beču i doprinosi ostvarivanju strategije održivosti grada. Sa novim pčelinjim društvima na krovu studentskog doma dali smo istovremeno doprinos održivosti i očuvanju vrste“, izjavila je Zigrid Oblak, direktorka Bečkog holdinga.

Povezana vest:  Central Garden ugostio prvi Karneval umetnosti na Paliluli

Bečko opštinsko udruženje pčelara proizvodi organski med u svim bečkim becirkovima. Njihovi pčelari su sebi postavili cilj da zbliže pčele i ljude u gradu. Oni se vode principima koji podržavaju regionalnost i brigu o vrstama i životnoj sredini.

„base-homes for students GmbH“ od 1963. godine nudi 1.600 modernih stanova za stundente po povoljnim cenama. Njihovi domovi se nalaze na četiri lokacije u Beču koje su optimalno povezane sa javnim prevozom, a u ponudi su različite kategorije soba i malih stanova.

Povezana vest:  Beč: semafori sa specijalnim senzorima za praćenje vremenskih prilika i životne sredine

PHOTO: David Bohmann