Comlux Airbus ACJsizeRekordan broj porudžbina za Erbasove korporativne avione

 

Tokom 2010. godine Erbas je isporučio 15 korporativnih aviona čija je vrednost preko 1,5 milijarde dolara čime je postavio rekord u tom segment svog poslovanja. Isporuka obuhvata 13 aviona  tipa A318 Elite, Airbus Corporate Jetliner (ACJ) i A320 Prestige, kao i dva  VIP širokotrupna A330/A340.

Pored već isporučenih, Erbas je u 2010. dobio porudžbine za još osam korporativnih džetova, i tako premašio broj od 170 naručenih aviona. Nove porudžbine odnose se na sedam aviona A318 Elite, Airbus ACJ,A320 Prestige, plus jedan A330/A340.

Povezana vest:  BAFE I MIKSER HOUSE ORGANIZUJU BESPLATNE MODNE RADIONICE

Letelice su otišle naručiocima iz Azije, Evrope i Bliskog Istoka koji najčešće, bilo da je reč o privatnim ili zvaničnim avionima vlada, žele da ostanu anonimni.

“Korporativni avioni su najčešće pokazatelji rasta i uspeha kompanije, kao i podrška u operativnosti pri državnim  poslovima čemu naša kompanija u velikoj meri doprinosi,” naglašava izvršni direktor za prodaju u Erbasu Džon Lihi i dodaje: “tržište korporativnih letelica je rastuće jer sve veći broj klijenata prepoznaje mogućnosti i prednosti koje im, u poređenju sa tradicionalnim avionima, nude naše letelice.”

Povezana vest:  Festival nauke predstavlja: Treći Naučni piknik 17. i 18. maja u Arboretumu Šumarskog fakulteta

AJA Airbus A318 Elite Private Office 3Korporativni avioni mogu da prime više putnika nego tradicionalni biznis avioni, dok je unutrašnjost duplo komfornija, što ih čini idealnim za prevoz poslovnih ljudi ili državnih delegacija. Iako imaju prostraniju kabinu, dužina i raspon krila je ista kao kod tradicionalnih biznis aviona. Predstavljaju sličnu investiciju, čime se dobija bolji kvalitet za isti izdatak.

Povezana vest:  Sa Flajdubaijem od Beograda do Dubaija i nazad za 198 evra

Erbas ima najmoderniju i najsveobuhvatniju prodicu korporativnih džetova koji lete na svakom kontinetnu, uključujući i Antarktik.