ognjen_koroman_kznOgnjen Koroman: Neka nova zvezda

 

Ognjen Koroman kao omladinac. Tako su svi koji su tokom deset dana boravka Crvene zvezde u Crnoj gori posmatrali treninge kluba ocenjivali zalaganje i rad iskusnog fudbalera, najstarijeg u ekipi. Brzonogi dribler ne krije da ima veliki motiv.

– Mislim da smo svi odlično uradili prvi deo priprema, ali sada treba da nastavimo još jače. Mislim da nam šef i neće dozvoliti da se opustimo jer zaista je dsiciplina velika i to je sjano. Radimo kao jedan i mislim da će navijači na proleće moći da vide neku sasvim drugačiju Crvenu zvezdu. Mnogo samopouzdanja je Prosinečki doneo u ekipu – kaže Koroman.

Povezana vest:  Holandija pobedila Španiju, Italija i Engleska nerešeno

Iskusni fudbaler se slaže da je Zvezdi potrebno pojačanje u poslednjoj liniji tima.

– Od klasičnih štopera imamo samo Đoleta i Adija, ostali uspevaju da zatvore rupe. Sigurno je da nam treba makar još jedan igrač na toj poziciji i verujem da će nam se takav uskoro pridružiti. Onda ćemo biti kompletna ekipa.

Za Koromana rad mlađih igrača nije iznenađenje.

Povezana vest:  De Laurentis vraća Macarija na klupu Napolija?

– Mislim da Zvezda ima golmana (Dmitrović) i zadnjeg veznog (Mijailović) za budućnost. Tu su i braća Srnić kao i mladi štoper Spajić koji je sa Sopotom. Omladinska škola će tek stvarati igrače i onda će Zvezda biti ponovo deo Evrope.

Koroman se ne slaže da je ovo proleće ključno za crveno-bele.

– Imamo pet bodova manje i biće teško doći do titule. Mi ćemo učiniti i više od maksimuma ali to nije garant uspeha. Zato ne treba opterećivati ekipu i potrošiti trenera za budućnost. Naprotiv, moramo rasterećeni da uđemo u proleće i da čekamo svoju šansu. Ukoliko i ne dođe do toga, Evropa je obaveza, odnosno što duži ostanak u evropskom takmičenju, ma kako se ono zvalo jer to je finansijska inekcija za klub koja mnogo znači – kaže Koroman.

Povezana vest:  Iliev: Suma najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Koroman ističe i da novi sistem igre Prosinečkog mnogo govori.

– Mnogo smo bliži golu i mnogo ofanzivniji. Mislim da će se navijačima to dopasti, a već sada znam da će na premijeri sa Smederevom biti nekoliko desetina hiljada ljudi. Jedva čekam.