Vira Platonova, senior potpredsednica i regionalna menadžerka kompanije Visa za CISSEE region, proglašena je za „Ženskog poslovnog lidera godine“ od strane prestižne međunarodne asocijacije Emerging Europe.

Zbog izuzetnog uspeha Visa tima u regionu CISSEE, stalne podrške žena preduzetnica i razvoja sledeće generacije lidera, Vira Platonova je, na godišnjem samitu asocijacije održanom u Briselu, prepoznata kao najbolja u kategoriji „Ženski poslovni lider godine“.

„U kompaniji Visa verujemo u rodnu ravnopravnost i jednak pristup za sve. Cilj nam je pravedan i prosperitetan razvoj ekonomije i društva. Podržavamo žensko liderstvo i ravnopravan razvoj karijere u našoj organizaciji, ulažemo u obrazovne programe i stvaramo zajednicu preduzetnica. U ime Visa tima, veoma sam ponosna što prihvatam ovu nagradu, koja prepoznaje naše napore i doprinos i motiviše nas da učinimo više“, izjavila je Vira Platonova, senior potpredsednica i regionalna menadžerka kompanije Visa za CISSEE region

Povezana vest:  Akcija knjižare Delfi SKC za decu iz Zvečanske

Proces glasanja sastojao se od nekoliko faza. Posle sveobuhvatnog odabira kandidata za nominaciju, i otvorenog javnog glasanja, žiri, kao i tim nagrade „Budućnost Evrope u razvoju“ razmotrili su sve kandidate i napravili spisak onih koji najbolje ispunjavaju kriterijume.

„Žene osnažuju žene, posebno one koje su postigle veliki uspeh u svojoj karijeri, što je posebno važno u nekim evropskim društvima u razvoju u kojima dominiraju muškarci. Žene moraju videti vrednije uzore, a takve nominacije doprinose tome “, rekao je Andrew Wrobel, suosnivač samita i nagrade “Budućnost Evrope u razvoju”.

Povezana vest:  Zaboravljena umetnost pravljenja kišobrana

Ove godine, bila je 21 nominacija u čak pet kategorija: „Ljudi”, Planeta”, Prosperitet”, Partnerstvo” i Mir”. Među njima su se našli još i „Mladi influenser godine”, „Ženski poslovni lider godine”, kao i „Javna ličnost godine”.

Godišnji samit „Budućnost Evrope u razvoju” i dodela priznanja, održani su ove godine u hibridnoj formi, pokrenuvši debate o najvažnijim temama za razvoj Evrope. Organizatori samita odali su priznanje i najuspešnijim vladama, organizacijama i individualcima za njihove doprinose socijalnom, ekonomskom i demokratskom napretku 23 države Centralne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Kavkaza.

Povezana vest:  Počela jedinstvena onlajn kampanja #ADAMYOURSELF

Cela lista dobitnika dostupna je na sajtu nagrada Budućnost EVrope u razvoju.

Samit i dodelu nagrada podržava Emerging Europe veće, nezavisno savetodavno telo u upravnom odboru asocijacije, uključujući vodeće stručnjake za formiranje javnog mnjenja, više poslovne menadžere, naučnike, šefove država i vlada, bivše visoke predstavnike međunarodne institucije, civilno društvo kao i svet diplomatije i umetnosti.

PHOTO: Visa