Vira Platonova, senior potpredsednica i regionalna menadžerka kompanije Visa za CISSEE region, proglašena je za „Ženskog poslovnog lidera godine“ od strane prestižne međunarodne asocijacije Emerging Europe.

Zbog izuzetnog uspeha Visa tima u regionu CISSEE, stalne podrške žena preduzetnica i razvoja sledeće generacije lidera, Vira Platonova je, na godišnjem samitu asocijacije održanom u Briselu, prepoznata kao najbolja u kategoriji „Ženski poslovni lider godine“.

„U kompaniji Visa verujemo u rodnu ravnopravnost i jednak pristup za sve. Cilj nam je pravedan i prosperitetan razvoj ekonomije i društva. Podržavamo žensko liderstvo i ravnopravan razvoj karijere u našoj organizaciji, ulažemo u obrazovne programe i stvaramo zajednicu preduzetnica. U ime Visa tima, veoma sam ponosna što prihvatam ovu nagradu, koja prepoznaje naše napore i doprinos i motiviše nas da učinimo više“, izjavila je Vira Platonova, senior potpredsednica i regionalna menadžerka kompanije Visa za CISSEE region

Povezana vest:  Skadarlija voli stočić

Proces glasanja sastojao se od nekoliko faza. Posle sveobuhvatnog odabira kandidata za nominaciju, i otvorenog javnog glasanja, žiri, kao i tim nagrade „Budućnost Evrope u razvoju“ razmotrili su sve kandidate i napravili spisak onih koji najbolje ispunjavaju kriterijume.

„Žene osnažuju žene, posebno one koje su postigle veliki uspeh u svojoj karijeri, što je posebno važno u nekim evropskim društvima u razvoju u kojima dominiraju muškarci. Žene moraju videti vrednije uzore, a takve nominacije doprinose tome “, rekao je Andrew Wrobel, suosnivač samita i nagrade “Budućnost Evrope u razvoju”.

Povezana vest:  You Tube pregled 2011. godine

Ove godine, bila je 21 nominacija u čak pet kategorija: „Ljudi”, Planeta”, Prosperitet”, Partnerstvo” i Mir”. Među njima su se našli još i „Mladi influenser godine”, „Ženski poslovni lider godine”, kao i „Javna ličnost godine”.

Godišnji samit „Budućnost Evrope u razvoju” i dodela priznanja, održani su ove godine u hibridnoj formi, pokrenuvši debate o najvažnijim temama za razvoj Evrope. Organizatori samita odali su priznanje i najuspešnijim vladama, organizacijama i individualcima za njihove doprinose socijalnom, ekonomskom i demokratskom napretku 23 države Centralne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Kavkaza.

Povezana vest:  Saradnja koju Belgrade Fashion Week godinama gradi i unapređuje sa organizacijom Fashion Scout dovela je do toga da se na listi zemalja iz kojih je moguće učestvovati u konkursu za značajnu internacionalnu nagradu Woolmark Prize nađu Srbija i druge zemlje iz našeg regiona. Fashion Scout, platforma iz Londona sa kojom Belgrade Fashion Week uspešno sarađuje godinama unazad, izabrana je da zvanično nominuje dizajnere za prestižnu internacionalnu nagradu Woolmark Prize. Martin Roberts, osnivač i kreativni direktor Fashion Scout-a izjavio je da mu je izuzetno drago što je njihova dugogodišnja podrška i prezentacija internacionalnih talenata prepoznata i da im ukazana posebna čast imenovanjem za zvaničanog predstavnika koji treba da izabere i predloži potencijalne dobitnike ove izuzetne internacionalne nagrade. Naime, Fashion Scout će nominovati jedan muški i jedan ženski brend iz preko 30 zemalja Evrope. Nominovani dizajneri će biti u prilici da osvoje 100 000 australijskih dolara, a dobiće i veliku pažnju internacionalnih medija kao i brojnih profesionalnih kupaca (byera). Biraju se pobednici u 6 različitih regiona i svaki od njih dobija novčanu nagradu kao i šansu da svoj rad predstavi na vodećim Fashion Week-ovima u celom svetu. Ova nagrada je ustanovljena 1953. godine, a 1954. među dobitnicima su se našli tada mladi Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent. Danas je nagrada Woolmark Prize globalno priznata i pokazuje da moda ne prepoznaje kultrološke i geografske granice. Woolmark Prize podržava isključivo talenat dizajnera i na taj način utiče na budućnost modne industrije. Prijava dizajnera za International Woolmark Prize za 2017. godinu trajala je do 22.januara, a uži izbor dizajnera koji će biti nominovani za nagradu biće objavljen početkom februara.

Cela lista dobitnika dostupna je na sajtu nagrada Budućnost EVrope u razvoju.

Samit i dodelu nagrada podržava Emerging Europe veće, nezavisno savetodavno telo u upravnom odboru asocijacije, uključujući vodeće stručnjake za formiranje javnog mnjenja, više poslovne menadžere, naučnike, šefove država i vlada, bivše visoke predstavnike međunarodne institucije, civilno društvo kao i svet diplomatije i umetnosti.

PHOTO: Visa