Pretposlednji trkački vikend TCR Evropa šampionata na stazi u Monci, najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je sa prikupljenih 38 bodova.  Nakon druge trke i osvojenog osmog mesta, srpski as je u generalnom plasmanu napredovao za dve pozicije i sada je osmi sa ukupno 189 bodova.

U veoma uzbudljivoj drugoj trci koju čak šest vozača nije uspelo da završi, srpski as je startovao sa pete pozicije. Najveći deo trke „za vratom su disali“ jedni drugima Borković, Jelmini, Koronel, Homola i Bart, da bi u poslednjoj krivini, poslednjeg kruga, Bart nesportskim potezom, snažno udario u Borkovića, skoro izbacivši ga sa staze, posle čega su ga obišla dva vozača. Iako je bio na domak petog mesta, srpski as je nakon ovog incidenta, koji je izazvao timski kolega, trku završio na osmoj poziciji.

Povezana vest:  Izbor za Mis net auto

Vozač NIS Petrol tima  je nakon trke rekao da ovakav  potez mladog timskog kolege koji se ponovio i posle jučerašnje trke ostavlja gorak ukus i dodao:

„Ostao je još jedan vikend i potrudiću se da na njemu malo popravim poziciju u generalnom plasmanu. Na žalost, ovu sezonu su obeležili problemi sa menjačem. Comtoyou racing tim je dao sve od sebe da pokušaju da mi pomognu, ali se ispostavilo da je elektronika menjača boljka ove stare verzije Audija i bez obzira na razne popravke i promene delova istog, ne uspevaju da otklone smetnju. Audi je rešio taj problem sa novom verzijom trkačkog automobila koji se ove sezone takmiči samo na svetskom nivou, ali će se sledeće godine voziti i u evropskom šampionatu. Uz BOP koji nije dobro izbalansiran među brendovima, problema sa menjačem cele sezone i veoma nesportskih poteza mog timskog kolege u već dve trke, ova sezona je bila puna izazova za mene i moj NIS Petrol Racing Tim. Trudiću se da izvučem maksimum iz ovoga, da se borim do kraja i predstavljam Srbiju u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim svima koji me u tome podržavaju”, dodao je Borković.

Povezana vest:  Šampionski rođendan Dušana Borkovića

Poslednji trkački vikend TCR Evropa šampionata održava se u Barseloni 9. i 10. oktobra.

PHOTO: PR Team