luis_hamiltonFORMULA 1

Hamilton ne odustaje od šampionske titule

 

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je danas da je zadovoljan što se bori za šampionsku titulu u Formuli jedan, pošto je tokom većeg dela sezone zaostajao za vodećim vozačima. Hamilton je treći na tabeli vozača sa 210 poena i ima 21 manje od vodećeg Fernanda Alonsa iz Ferarija, odnosno devet manje od drugoplasiranog Marka Vebera iz Red Bula.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoneru pol-pozicija na VN Italije

-Svi smo uzbuđeni, pošto možemo sve da dobijemo, a ne možemo mnogo da izgubimo – rekao je Hamilton za Bi-Bi-Si (BBC).

-U svakom sportu, pa čak i fudbalu, kada imate loptu lakše je da jurite rezultat nego da vas jure – dodao je bivši svetski šampion.

Petorica vozača imaju šanse da osvoje šampionsku titulu, a u najlošijoj poziciji je aktuelni šampion Dženson Baton iz Meklarena, koji je na petom mestu sa 189 poena i za vodećim Alonsom zaostaje 42 poena. Četvrti je Sebastijan Fetel iz Red Bula sa 206 poena. Hamilton je seriju loših ovosezonskih rezultata prekinuo osvajanjem drugog mesta na Velikoj nagradi Južne Koreje.

Povezana vest:  RELI, Leb trijumfom u Velsu potvrdio dominaciju

-U poslednje dve trke ću dati sve od sebe i zaista verujem da mogu da osvojim šampionsku titulu. Da ne verujem sedeo bih kući i odmarao bih se. Moja ekipa zna da nikada ne odustajem. Još imamo šanse, sve je moguće – rekao je Hamilton.

Pretposlednja trka u šampionatu vozi se u nedelju na stazi Interlagos za Veliku nagradu Brazila.

Povezana vest:  RELI, SEBASTIJAN LOEB U BUGARSKOJ POTVRDIO KANDIDATURU ZA SEDMU UZASTOPNU TITULU