aleksandar_stanojevic_kzn_lsLIGA ŠAMPIONA, Grupa H

Partizan protiv Brage za prvu pobedu u LŠ

 

Fudbaleri Partizana igraju sutra protiv Brage, utakmicu četvrtog kola Grupe H u Ligi šampiona i pokušaće da ostvare prvu pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju. Partizan sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj igra protiv portugalske Brage i pobedom želi da zadrži šanse za plasman u Ligu Evropa na proleće.

U prošlom kolu Braga je pobedila crno-bele sa 2:0. Portugalski tim se nalazi na trećem mestu na tabeli sa tri boda, a Partizan je poslednji bez bodova. Vodi Arsenal sa sve tri pobede, a Šahtjor ima šest bodova. U tim Partizana vraća se defanzivac Marko Jovanović, koji je pauzirao zbog crvenog kartona protiv Arsenala, a u ekipu se vraćaju i kapiten Mladen Krstajić, Kleo i Saša Ilić, koji su propustili prvenstvenu utakmicu protiv Jagodine.

Povezana vest:  Kaka se vraća na teren

-Pobeda nam je potrebna jer igramo odlučujuću utakmicu za opstanak u Evropi. Želeli smo da pobedimo i u Portugalu, imali smo više loptu u posedu i svi smo bili nezadovolji zbog poraza. Ne vidim razlog za neke smetnje, voleo bih da opravdamo poverenje naših navijača – rekao je Stanojević medijima.

Utakmicu sudi Šveđanin Martin Hanson, po profesiji vatrogasac, koji je ostao upamćen po tome što na utakmici baraža za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi između Francuske i Irske nije video da je Tijeri Anri igrao rukom, kada je asistirao strelcu pobedonosnog gola.

Povezana vest:  Ferguson prvi put u karijeri doveo igrača "na neviđeno"

Crno-beli su do sada odigrali devet utakmica u Ligi šampiona uz skor od tri remija, svaki na svom terenu, i šest poraza. U drugoj utakmici od 20.45 Šahtjor će na Donbas Areni dočekati Arsenal i pobedom će pokušati da ostane u trci za prvim mestom u grupi.

U timu Arsenala neće biti Seska Fabregasa, pošto stručni štab „tobdžija“ ne želi da rizikuje da se fudbaleru pogorša povreda tetive.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Stamenković: Sloboda želi da prezimi na trećem mestu

-On nije ozbiljno povređen, ima bolove, ali ne možemo da se kockamo, pošto je Fabregas i ranije imao problema sa povredom tetive – rekao je trener Arsenala Arsen Venger.

Francuski stručnjak će posle današnjih lekarskih pregleda odlučiti da li će u tim protiv Šahtjora uvrstiti Andreja Aršavina, Aleksa Songa i Denilsona.