Red Bull Show Run dolazi u Beograd, a centralne ulice prestonice Srbije biće poprište automobilističkog spektakla 17. septembra.

Subota, 17. septembar, biće dan kada će se duh Formule 1 konačno vratiti u Beograd, koji je bio domaćin trke davne 1939. godine.

Posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i mnogih drugih svetskih lokacija, na ulicama Beograda osetiće se duh Formule 1, zahvaljujući Red Bull Racing Teamu, ekipi za koju vozi aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen.

Upravo u 2022. godini, u kojoj Holanđanin brani titulu, jedan Red Bull Racing bolid kroz revijalni program i performanse voziće legendarni britanski vozač Dejvid Kultard, pobednik 13 trka Formule 1 koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.

Povezana vest:  BORKOVIĆ NA DEOBI PRVOG MESTA UPRKOS VELIKOM MALERU U HOLANDIJI

Kultard, čije su se trke pratile od 1994. do 2008. godine kada se zvanično penzionisao, voziće bolid Formule 1 ulicama Beograda i to će biti samo jedan deo bogatog programa – nemačka ekipa Red Bull Drift Brothers prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi, specijalisti za „stunt ride“.

Bolid Sebastijana Fetela iz 2011. godine biće viđen na ulicama Beograda u akciji, a u narednim mesecima biće objavljivani satnica, kompletan program i svi detalji važni za posetioce spektakla.

„Drago mi je što mogu da podelim uzbuđenje što čekamo taj trenutak, biće to deo karavana Formule 1, fantastičan je to događaj za Evropu. Hvala svima koji su omogućili da se ovako nešto dogodi u našoj prestonici. Ovo je pravi događaj u kom će svi moći da uživaju i u pravom smislu osete uzbuđenje Formule. Beograd vapi za ovakvim događajima, imamo sjajne manifestacije, takmičenja, muzije, a ovo donosi nešto novo. Beograd ćemo bar na jedan način staviti na mapu gradova u kojima se može videti Formula 1. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini“, rekao je Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Povezana vest:  BBC-iju prete novčani penali zbog otkazivanja Top gira

Luka Banda, sport menadžer Red Bulla, izneo je detalje.

„Hvala gradu Beogradu na razumevanju važnosti projekta, ne radi se samo o Formuli, program će obuhvatiti i stant rajdere i revijalni program. Formula 1 je specifičan sport, često nedodirljiv za publiku, sa tribina. Show run je šou, samo ime kaže i to omogućava ljudima da vide sve i praktično budu u prvom redu. Formula će biti pristupačna na Trgu republike, ljudi mogu da vide ekipu, mehaničare, kako se menjaju pneumatici, kako sve funkcioniše iz prve ruke.“

Povezana vest:  Moto spektakl u Batajnici pred više od 5.000 gledalaca

Video porukom obratio se i legendarni Dejvid Kultard, uz reči da je veoma srećan što će biti deo ovog spektakla u Beogradu.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images