dusan borkovic01

MInistartsvo omaldine i sporta podržava mlade talente

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Markovcih izjavila je danas da je pomoć koja je upućena Dušanu Brkoviću, najuspešnijem automobilisti Srbije, poruka da se u naše talente mora na vreme da ulaze.

Na kartodromu Ada Huja danas su predstavljeni rezultati Brkovića u FIA Hill Climb sezoni 2011, u kojoj je osvojio vicešampionsko mesto u grupi N ovog takmičenja, a treće mesto u generalnom plasmanu, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kovalainen mora još da miruje

Tom prilikom ministarka Marković je čestitala Brkoviću na postignutim rezultatima i pozdravila njegove napore da Srbiju predstavlja u najboljem svetlu u ovom evropskom takmičenju.  Ona je istakla da je pomoć koja je upućena Brkoviću potekla iz strategije Ministarstva omladine i sporta koja predviđa da se na vreme ulaže u mlade talente.

-Prioriteti ove strategije su deca i omladina, vrhunski sport i infrastruktura – rekla je ministarka i dodala da će Ministarstvo nastaviti da pomaže vanserijski talentovanom Brkoviću u skladu sa svojim mogućnostima.

Povezana vest:  FORMULA 1, Bez iznenađenja u Brazilu: Red Bul "pokupio" prva mesta na drugom treningu

Ministarka je posebno istakla da Brković predstavlja izuzetan primer na koji mladi Srbije treba da se ugledaju po sportskom duhu, upornosti i zdravom načinu života.

Brković se osvrnuo na teškoće koje su pratile „Nisotec Racing Team“ u protekloj sezoni i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta, kompaniji „Nisotec“ i kompaniji „Inoto“ bez čije podrške ne bi bilo moguće ostvariti postignuti rezultat.

Povezana vest:  DAKAR RELI, CEREMONIJALNIM STARTOM SA TRGA POČELA JE AVANTURA, Kolon za zagrevanje

On je u svom takmičarskom automobilu klase N „Mitsubishi Lancer Evolution IX“, provezao ministarku Marković po stazi kartodroma Ada Huja, a potom i predstavnike medija, navodi se u saopštenju.