TarquiniGabriele Tarquini vozi za Volvo Polestar Racing na STCC prvenstvu

Vozač i prvak svetskog WTCC touring prvenstva Gabriele Tarquini pridružiće se Tommyju Rustadu 13. avgusta u Karslogi.

Nakon odlaska Jamesa Thompsona, početkom nedelje, Volvo i Polestar Racing tim potpisali su sa svetskim WTCC prvakom ugovor prema kojem će on nastupati u sledeće dve trke skandivanskog STCC touring prvenstva.

„Srećni smo što je Tarquini s nama. Bez obzira na njegove prethodne rezultate u Formuli 1, BTCC, ETCC i WTCC prvenstvima, impresionirani smo njegovim ovogodišnjim rezultatima na WTCC-u. Radujemo se njegovom uticaju kao i mogućnostima za osvajanje velikog broja bodova“, izjavio je Christian Dahl, direktor Volvo Polestar Racinga.

Povezana vest:  Jamaha čuva mesto Rosiju još za ovu sezonu

Tarquini će voziti trkački Volvo C30 DRIVe, identičan onom s kojim Robert Dahlgren nastupa na WTCC prvenstvu, ali s normalno napajanim motorom, pokretanim E85 etanolom. Iako je Volvo Polestar Racing višestruki šampionski tim na STCC prvenstvu, očekivanja su realistična.

„Tarquini će voziti trke u Karslogi i Jyllansdringenu, dve najteže trke u kalendaru za vozila s prednjim pogonom, tako da je plasman u prvih pet veliko dostignuće. S druge strane, ove ekstremne okolnosti idealne su za testiranje kombinacije Tarquini – Volvo Polestar, što je i očit cilj našeg motorsport programa“, napominje Derek Crabb, izvršni direktor Motorsport odeljenja pri Volvo Cars korporaciji.

Povezana vest:  Jamaha: Ferrari nam je najveći suparnik za Rosija

Radujem se ovoj prilici. Borio sam se protiv Polestara i Volvoa C30 na WTCC prvenstvu ove godine, tako da znam da je to izuzetno profesionalan tim s dobrim automobilom i ozbiljnim ambicijama. Iako sam se takmičio s brojnim automobilima u najrazličitijim trkačkim serijama, Volvo i Polestar su mi novost. Doista sam uzbuđen“, ističe Gabriele Tarquini.