marc_koma_dakar_reli_peti_dan

DAKAR RELI 2012

Al Atija i Koma pobednici druge etape, Sagmajster 76!

 

Vozač iz Katara Naser Al Atija, branilac titule pobednika Relija Dakar, pobedio je u drugoj etapi najprestižnijeg svetskog relija, dok je u kategoriji motociklista trijumfovao takođe branilac titule, Španac Mark Koma.

Al Atija je 290 kilometara dugi specijal od Santa Rose do San Rafaela u Argentini prevezao za 2:47,18 sati, a vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo je Francuz Stefan Peterhansel, koji je danas bio drugi sa 54 sekunde slabijim vremenom.

Povezana vest:  Vesniću dve pobede u Mađarskoj

Trećeplasirani Amerikanac Robi Gordon zaostao je 2,42 minuta iza pobednika.

U konkurenciji motociklista Koma je 295 kilometara prevezao 3:07,21 sati, pa je pobedom preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od Čileanca Fransiska Lopesa, koji je bio najbrži u prvoj etapi.

Iza Kome plasirao se Francuz Siril Despres sa zaostatkom od 1,18 minuta, dok je trećeplasirani Španac Ðoan Bareda imao za 2,33 minuta slabije vreme od pobednika.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoneru pol pozicija na VN Francuske

Srpski motociklista Gabor Sagmajster zauzeo je 76 mesto, sa više od sat vremena  zaostatka u odnosu na Komu.

Etapa je ostala u senci nove tragedije, koja je potvrdila da je Reli Dakar jedan od najopasnijih događaja u ovom sportu. Nakon jučerašnje pogibije argentinskog motocikliste Horhea Martinesa Boera, danas su stradale dve osobe u udesu ultralakog aviona koji je nadletao takmičare.

Povezana vest:  Pavlović trijumfalno započeo sezonu

Zvaničnici službe spasavanja su potvrdili da su poginuli Luis Marselo Soldavini (37) i njegov 11. godišnji sin Tomas. Od 1979. godine ukupno je 59 osoba stradalo tokom Relija Dakar, uključujući više od 20 gledalaca.