Ferrari_World_Abu_DhabiFerari otvara tematski zabavni park Formula 1

 

Slavni proizvođač sportskih automobila Ferari, čije je ime simbol brzine, luksuza i uspeha na trkačkim stazama, sada se okreće drugoj vrsti uzbuđenja, tematskom zabavnom parku, koji će uskoro otvoriti u Abu Dabiju.

Novi zabavni park prostiraće se na 200.000 kvadratnih metara, a imaće prepoznatljivi krov u bojama Ferarija. Posetioci će imati priliku da uživaju i u najbržem „vozu smrti“ na svetu, koji ide brzinom od 240 km/h, a u kojem će imati priliku osetiti brzinu Ferarijevih bolida.

Povezana vest:  Otkrivamo:Opelov novi kabriolet se zove Cascada

Tematski zabavni park, koji će svoja vrata otvoriti 27. oktobra, smešten je odmah do staze Yas Marina Circuit, na kojoj će u novembru biti održan Abu Dhabi Grand Prix.

Nekoliko glavnih atrakcija u parku omogućiće posetiocima da osete djelić brzine i doživljaja vozača Formule 1 tokom trke.

Park će biti ponosni vlasnik najveće kolekcije klasičnih i modernih Ferarijevih trkaćih automobila van Italije, a svi posetioci imaće priliku da uživaju i u specijalitetima italijanske kuhinje, u restoranu koji se nalazi unutar ogromnog kompleksa.

Povezana vest:  FORMULA 1, Nik Hajfeld zamenio Pedra de la Rosu

-Ne zaboravite da je ovo mesto za zabavu. Nije reč o muzeju, nije reč o prodajnom salonu. Moći ćete da uživate u ‘vozovima smrti’, a najbolje od svega je to što su Ferarijevi – rekao je Endi Keling, menadžer parka.

Prema rečima generalnog menadžera Klausa Frimanda, koje prenosi „Daily Mail“, Ferarijev park biće najveći zatvoreni park na svetu.

Povezana vest:  FORMULA 1, VN Brazila: Da li će prvak biti poznat već sutra

Odluka Ferarija da otvori zabavni park u Abu Dabiju pokazuje značaj ovog područja za budućnost moto sporta.