nissan-jukeStigao je Nissan Juke

 

Nissan Juke je stigao u Srbiju. Prvih 30 kupaca je na poklon dobilo iPod touch.

Nissan Juke je spoj sportskog automobila i kompaktnog SUV-a. Prvi mali crossover iz Nissana. Nissan Juke je dizajniran i konstruisan u Evropi i Japanu, gde se nalazi i proizvodnja.

S dizajnerskog gledišta, donji deo Jukea je čisti SUV. Veliki točkovi, široke gume, veliki razmak od tla i robustan stav stapaju se s gornjim delom, koji je, pak, kao da pripada istinskom sportisti – visoke bočne crte, uski bočni prozori koji podsećaju na vizir i padajuće krovne crte kakve viđamo na kupeima. Utisak kupea još pojačavaju zadnja vrata čije su kvake skrivene u njihovim okvirima.

Povezana vest:  Opel se fokusira na reli sa modelom ADAM i novom Corsom

Sportski izgled se nastavlja i u unutrašnjosti. Kabina, kojom dominira središnja konzola nadahnuta rezervoarom za gorivo s motorcikla. U neuobičajenoj boji visokog sjaja – metalik crvenoj ili sivoj – konzola automobilu daje zabavan duh. Zadnja vrata i prilagodljiv prtljažni prostor sa sklopivim sedištima i skrivenim kasetama garancija su praktičnosti.

nissan-juke-1Sistem All mode 4×4-i je obnovljena verzija cenjenog Nissanovog elektronskog sistema pogona na sve točkove. Od sada je opremljen tehnologijom aktivne raspodele obrtnog momenta koja povećava okretnost i smanjuje podupravljanje pri vožnji kroz krivine pa je upravljanje okretno i zabavno.

Dostupna su tri motora: dizel i dva 1,6-litarska benzinska, svi usklađeni s normom Euro 5. Vrh ponude čini nov benzinski motor (MR16DDT) s direktnim ubrizgavanjem (DIG-T) i turbopunjačem. Reč je o jednom od najsnažnijih motora u klasi – razvija 190 KS i 240 Nm. Drugi benzinski motor razvija 86 kW (117 KS), a 1,5-litarski dizel motor snage 81kW (110 KS) s common rail tehnologijom nudi odlična vozna svojstva zahvaljujući uzbudljivom obrtnom momentu od 240 Nm.

Povezana vest:  Novi BMW X3 je Terenski automobil 2011. godine

Ponuda motora:Motor Snaga  Gorivo Pogon  Menjač

1.5 dCi            110 KS            dizel    prednji 6-stepeni ručni

1.6i      117 KS            benzin  prednji 5-stepeni ručni

1.6i      117 KS            benzin  prednji novi XTRONIC CVT

1.6i DIG-T      190 KS            benzin  prednji 6-stepeni ručni

1.6i DIG-T      190 KS            benzin  4×4      XTRONIC CVT M6

 

Boravak u kabini će biti “interaktivniji” zahvaljujući Nissan Connectu – kombinovanom audiosistemu i sistemu satelitske navigacije s ekranom osetljivim na dodir – zatim Nissanovom Dinamičkom nadzornom sistemu, inovativnom modulu koji vozaču omogućava da preko višefunkcionalnog interfejsa dinamičke funkcije automobila prilagodi svojim željama.

Povezana vest:  Potpuno novi Opel Crossland X je premijerno prikazan domaćem tržištu

-Uvereni smo da Juke može da ponovi neverovatan uspeh našeg kompaktnog crossovera Qashqaija – nedavno smo samo u Evropi premašili 600 000 prodatih primeraka. Juke je još smeliji, još pustolovniji od Qashqaija i namerava da potvrdi Nissanov položaj pionira crossovera u Evropi i u celom svetu – rekao je Simon Thomas, Nissanov viši evropski potpredsednik prodaje i marketinga.