marc_koma_dakar_reli_peti_dan

DAKAR RELI 2012

Gordon i Koma pobednici 13. etape

 

Američki automobilista Robi Gordon pobedio je u 13. etapi Relija Dakar, dok je u konkurenciji motociklista najbrži bio aktuelni šampion Španac Mark Koma. Gordon je deonicu od Arekipe do Naske dugu 657 kilometara, od čega je 245 kilometara specijala prešao za 2:14,32 sati, ispred Rusa Leonida Novickog (15,18) i Južnafrikanca Žinela de Vilersa, koji je zaostao 22,6 minuta za pobednikom.

Povezana vest:  Pavlović drugi na Memorijalu Sena

Francuz Stefan Peterhansel danas je bio šesti, ali je zadržao vodeću poziciju u generalnom plasmanu sa 20 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog Španca Nanija Rome. Kod motociklista slavio je Koma u vremenu 2:24,38 sati. Španac Hoan Bareda Bort zaostao je 2, 43 minuta, dok je treće mesto zauzeo njegov zemljak Žordi Viljadoms sa 3,10 minuta slabijim vremenom od pobednika etape.

Povezana vest:  Borković fantastičan na početku TCR sezone

Koma je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i ima prednost od 1,35 minuta ispred Francuza Sirila Desprea, koji je danas postigao četvrto vreme. U konkurenciji kamiona trijumfovao je Holanđanin Žerard Ruj sa rezultatom 2:59,0 sati, dok su njegov zemljak Hans Stejsi i Italijan Miki Bjaision zakasnili 32 sekunde.

Sutrašnja 14. etapa vozi se od Naske do Piska i duga je 275 kilometara.

Povezana vest:  MOTO GP, Pobede Spiesa, Markeza i Vinalesa u Holandiji