Na poziv tima ovogodišnjeg London Fashion Week-a naša jedina predstavnica bila je modna dizajnerka Katarina Vuković, ispred kuće UNIQUE Fashion House, koju uspešno vodi zajedno sa svojim bratom Nikolom. Inače, oni su četvrta generacija tekstilaca u porodici Vuković. Ova porodica još od davnina privlači pažnju tadašnje javnosti svojim tekstilnim rukotvorinama. Pradeda je bio poznati krojač, dok je baka kreirala proizvode od vune, uspešno se takmičila i osvajala nagrade. Katarinina i Nikolina mama je modni kreator i time se oduvek bavi u okviru porodične firme.

UNIQUE FASHION HOUSE se predstavio na upravo završenoj, prestižnoj Nedelji mode u Londonu sa ekskluzivnom kolekcijom koja je inspirisana hrabrim, nesutrašivim, drugačijim i ponosnim ženama koje su svesne svojih kvaliteta. “Kolekcija je dizajnirana za jedinstvenu ženu koja se usuđuje i uvek dobija ono što želi. Pažljivo birani materijali najfinijeg kvaliteta, intezivnih boja poput crvene, ljubičaste i ženstvene pink kolekciji su dali ženstvenu, ali i intrigantnu notu. Kolekcija sadrži dosta ručnih radova. Neki od modela iz kolekcije sadže preko 3.000 ručno prišivenih bisera, ukrasnog kamenja i drugih aplikacija. Romantična i i dramatična, a istovremeno nežna i jaka žena je idealna da ponese modele iz upravo predstavljene kolekcije koja je puna suprotnosti prema mišljenju modnih kritičara.” – izjavila je modna dizajnerka Katarina Vuković o svojoj upravo predstavljenoj kolekciji na Londonskom Fashion Week-u.

Kolekcija koja je osvojila srca publike u Londonu biće uskoro predstavljena i dostupna domaćim ljubiteljima mode i sofisticiranih, ručno rađenih modela.

Povezana vest:  Paris Hilton i Caj Vajts planiraju venčanje

O Katarini Vuković: Katarina Vuković  je svoja prva modna znanja stekla u porodičnoj firmi u okviru koje se već decenijama, na obroncima Kopaonika (Brus), proizvode najfiniji, ručno rađeni modeli.  Školovala se i radila u Parizu i Milanu, ali koreni i porodični posao je privlače više od svetskih metropola, te je u Srbiji rešila da nastavi svoju uspešnu, modnu karijeru. Takodje, sa bratom NIkolom godinama se bavi humanitarnim radom i projektima za mlade, samozapošljavanje žena u nerazvijenim krajevima i sličnim aktivnostima koje podrazumevaju spajanje mode i preduzetništva, kao i podrškom Kulturno-Kreativnih industrija. Pored kolekcija visoke mode, koje nalaze svoje mesto u svetu, Katarina je sa svojim bratom Nikolom u sklopu UNIQUE Fashion House-a osmislila i kolekciju majica, koje su poslednjih par meseci dostupne i u Srbiji. Majice su od 100% prirodnog, ručno branog pamuka, bez pesticida i veštačkih dodataka, a boje za printove koje koriste na majicama su 100% prirodne i Kids-friendly, po standardima Evropske Unije gde im je i centralno tržište, a koje su kod nas ponele neke od poznatih ličnosti. Kako kroz svoj rad podržavaju “Slow Fashion Movement”, majice i drugi modeli se prave po principu Order-to-make.

Povezana vest:  Obustava teretnog saobraćaja tokom snežnih padavina

Makeup: Academy of Freelance Makeup Artists (AOFM) lead #mua Michelle Strain

Hair: Amy Tasker, Harriet Darling, Annie Berry

Creative Director: Tanya Beresford

Lead stylist: Leighanne Krystal

Photographer: Joanna Mitroi