U ponedeljak 4. oktobra obeležava se Svetski dan životinja. Za sve ljubitelje naših dvonožnih i četvoronožnih prijatelja ovo je izuzetno važan dan koji je podstakao naše udruženje na pokretanje nacionalne kampanje sa ciljem koji se krije u sloganu 100 tona hrane.

Naime, u narednom periodu planiramo da uz pomoć svih zainteresovanih sakupimo 100 i više tona hrane za sve napuštene i zanemarene pse, mačke i ptice. Akcija prikupljanja donacija počinje simbolično 4. oktobra u Beogradu, s idejom da se proširi na sve one gradove u Srbiji u kojima budemo uspeli da za ovo probudimo interesovanje. U toku je prijavljivanje zainteresovanih saradnika – pet-šopova i veterinarskih stanica – koji će formirati mrežu za ostavljanje donacija širom glavnog grada.

Povezana vest:  Cosmopolitan „Trka na štikalama” održana u naselju Belville

Donacije za napuštene životinje prikupljaće se u hrani i novcu, a pomoć će moći da ponude i fizička i pravna lica.

Kao i uvek, naša akcija će biti potpuno transparentna kako bi svi donatori mogli da imaju uvid u to koliko su doprineli i kome je njihova nesebična pomoć uručena.

Ovu misiju ne možemo da izvedemo sami – neophodna nam je vaša podrška!

Povezana vest:  DIS izabrao najbolje projekte u okviru programa podrške obrazovanju mladih „Znanje zna budućnost 2020“

Zato sve vas koji to možete pozivamo da nam pružite medijsku podršku i prostor, kako bi što veći broj ljudi saznao za našu kampanju i kako bismo motivisali sugrađane da nam se pridruže.

Dolazi zima! Hajde da sakupimo 100 tona hrane za napuštene pse, mačke i ptice!

Sa zahvalnošću što brinete o životinjama,