Mobi Banka omogućila je prihvatanje UnionPay platnih kartica u okviru svoje mreže na svojih 89 bankomata. Prihvatanje kineske nacionalne kartice u Srbiji rezultat je saradnje uspostavljene između Narodne banke Srbije i UnionPay International.

„Kao pioniri digitalizacije bankarskog sektora, ponosni smo što smo se pridružili globalnoj kartičnoj mreži UnionPay. Zahvaljujemo se Narodnoj Banci Srbije što su prepoznali potencijal saradnje sa UnionPay International i omogućili bankarskom sektoru Srbije da pruža usluge korisnicima ovog kartičnog sistema“, izjavila je Marija Popović, članica izvršnog odbora Mobi Banke.

Povezana vest:  Novi Taft ULTIMATE lak i pena za kosu: najbolji partneri za učvršćivanje i blistavi sjaj kose

Kartice ovog najvećeg provajdera usluga bankovnih kartica na svetu prihvaćene su od preko 28 miliona trgovaca i više od 1,7 miliona bankomata širom sveta.

„Prihvatanje ove kartice biće omogućeno na celokupnoj prihvatnoj mreži DinaCard sistema u Srbiji, a na tome možemo da se zahvalimo Narodnoj banci. Dodatno, radujemo se sledećoj fazi projekta i kreiranju zajedničke Dina UnionPay beskontaktne kartice, koja će moći da se koristi u više od 175 zemalja“, dodala je članica izvršnog odbora Mobi Banke.

Povezana vest:  NAJNOVIJI REEBOK ZPUMP FUSION OD SADA U SRBIJI

O UnionPay

Osnovan 26. marta 2002. godine, China UnionPay je udruženje kineske industrije bankarskih kartica, koje posluje po odobrenju Narodne banke Kine. U 2015. godini UnionPay je prestigao Visa i Mastercard u ukupnom iznosu vrednosti platnih transakcija koje su izvršili korisnici i postao najveća organizacija za obradu kartičnih plaćanja (debitne i kreditne kartice zajedno) u svetu koji takođe nudi usluge mobilnog i online plaćanja.

Povezana vest:  Prvi put u istoriji pivarstva u Srbiji pivo biraju potrošači (FOTO)