Vrtić iz opštine Laktaši u Republici Srpskoj, simbolično nazvan po NЈ.K.V. Princezi Katarini, dobio je pet biblioteka potpuno opremljenih knjigama u svojim prostorijama. Ova značajna donacija, u vrednosti od preko milion dinara, realizovana je zahvaljujući Pitsburg trodržavnom komitetu Fondacije Lajflajn Čikago preko Fondacije princeze Katarine, u sećanje na dugogodišnjeg donatora i dobrotvora Đorđa Topića.

Pomenutim sredstvima, pet soba vrtića „Princeza Katarina Karađorđević“ opremljeno je bibliotekama sa literaturom za decu jasličkog i predškolskog uzrasta.

Povezana vest:  Originalnom Facebook aktivacijom Amstel proslavlja 140. rođendan

„Unazad nekoliko godina naš vrtić ima predivnu saradnju sa Fondacijom NЈ.K.V.Princeze Katarine, čije ime sa ponosom i nosimo. Ljudi iz Fondacije pokazali su izuzetnu pažnju, ljubav prema deci, razumevanje i želju da pomognu, te zahvaljujući njima prostor u kojem borave naši mališani obogaćen je novim igračkama, nameštajem, klima uređajima, slatkišima i literaturom za decu. Deca i zaposleni se od srca i sa osmesima zahvaljuju Princezi Katarini, fondaciji i donatorima na pažnji i poklonima kojima su nas obradovali“, rekla je Nataša Trninić, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši.

Povezana vest:  Izložba starih zanata u Delta Cityju od 6. do 10. juna

„Briga o deci treba da bude najveći prioritet svakog društva. Podržavajući njihov razvoj i obrazovanje od najranijih dana, ulažemo u svoju budućnost. Uživanje u čitanju stvorenom u detinjstvu podstiče maštu i želju za znanjem“, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.