Prvi let easyJet aviona na relaciji Beograd - Milano

Kompanija easyJet otvara linije između Beograda i Milana

Kompanija easyJet nakon petnaest godina iskustva širom Evrope, počela je danas sa radom i u Srbiji na relaciji Beograd – Milano. Nudeći biznis korisnicima pogodnosti letova rano ujutru i kasno uveče, easyJet je kompanija koja prati potrebe poslovnog sveta.
Francis Uzli, direktorka easyJet-a za Srbiju i Italiju, na ceremoniji povodom početka rada kompanije naglasila je: „easyJet će učiniti putovanja jednostavnim i po pristupačnim cenama za poslovne putnike i turiste iz Beograda i Milana, dva veoma važna biznis centra i destinacije za odmor. Korisnicima nudimo odlične uslove čime doprinosimo razvoju turizma, a samim tim i lokalne ekonomije na destinacijama koje pokrivamo. Kada govorimo o relaciji između Beograda i Milana cilj nam je da u prvoj godini prevezemo 40.000 putnika.“
Ceremoniji povodom početka rada, koja je organizovana u saradnji sa Aerodromom „Nikola Tesla“, prisustvovali su NJ. E. Ambasador Velike Britanije Majkl Davenport, direktorka Turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac, šef ekonomskog odeljenja Ambasade Italije, Paolo Toschi i predstavnici SMATSA i Yute.
„Dugo smo sa čežnjom očekivali dolazak kompanije easyJet u Srbiju i danas je taj dan. Danas easyJet stvara uslove da što veći broj turista dođe u Srbiju i drago nam je što će se TOS zajedno sa kompanijom easyJet truditi da Srbija postane još interesantnija destinacija. Nadamo se da će nakon ove još različitih linija biti uvedeno.“, istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac.
„Još jednom se pokazalo da je tržišna otvorenost beogradskog aerodroma ključni faktor u privlačenju avioprevoznika. Međutim, u svakom poslu atraktivnost je ono što može da podstakne, ali se trajno poverenje stiče kvalitetom. easyJet je, upravo kao i naš aerodrom, u potpunosti usredsređen na potrebe putnika u najširem smislu. Tako je kreiran njihov proizvod koji je nezaobilazan u ekonomskim uslovima u kojima danas živimo i koji omogućava milionima ljudi da svoje putovanje otpočnu i završe jednostavno, kvalitetno, na vreme i po pristupačnoj ceni“, izjavio je generalni direktor AD Aerodroma Nikola Tesla Beograd, prof. dr Velimir Radosavljević.
Otvaranje novog tržišta veoma je važno za kompaniju, a njenim dolaskom Srbija postaje deo evropske mreže od preko 30 zemalja u kojima ova lou kost kompanija posluje. Letovi na relaciji Beograd – Milano će biti organizovani tri puta nedeljno sredom, petkom i nedelja.
easyJet-ov raspored letenja između Beograda i milanskog aerodroma Malpensa:
Letovi tokom čitave godine, 3 puta nedeljno, počevši od 19. aprila na avionima tipa A319 po početnoj ceni od samo 31,99 evra u jednom pravcu, uključujući sve takse. Karte se mogu kupiti na sajtu www.easyJet.com.
Iz Beograda
Vreme polaska Vreme sletanja na Malpensu
Sre-Pet-Ned 15:45 17:30
Iz Milana
Vreme polaska Vreme dolaska u Beograd
Sre-Pet-Ned 13:25 15:10

Povezana vest:  Una Kozić predstavlja Srbiju na međunarodnom dečijem press centru