Novak Djokovic Monte-CarloATP MONTE KARLO
Đoković u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u četvrfinalu pobedio Finca Jarka Nieminena rezultatom 6:4, 6:3.
Za ulazak u finale Đoković će sutra igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je u četvrtfinalu napravio iznenađenje savladavši devetog igrača sveta Francuza Rišara Gaskea. Đoković je dobio sva četiri dosadašnja duela protiv Fonjinija.
Đoković je danas odigrao mnogo bolje nego u prethodna dva kola protiv Mihaila Južnog i Huana Monaka, kada je morao da pravi preokrete posle gubitka prvog seta.
Danas je, doduše, takođe počeo meč gubitkom svog servisa, ali je odmah uzvratio sa dva brejka i nije dozvolio Nieminenu da ga primora da treći meč zaredom igra u tri seta.
Uprkos gubitku jednog servis gema, najbolji igrač sveta u prvom setu je prikazao vrhunsku igru. Nieminen je u drugom gemu na servis Đokovića osvojio četiri poena i napravio brejk, ali mu je srpski teniser u svoja četiri naredna servis gema prepustio samo tri poena.
S druge strane, prvi put na ovom turniru ritern Đokovića bio je na vrhunskom nivou, što mu je donelo šest bejk šansi. Dve je iskoristio i dobio set.
Posle toga, tridesetjednogodišnji veteran iz Finske više nije imao šansi da bilo šta promeni u meču. Drugi set Đoković je odigrao furiozno i čini se da je prestao da razmišlja o povredi, zbog čega je u prethodna dva meča, kako je sam rekao, gubio mnogo mentalne snage i nije mogao u potpunosti da se koncentriše.
Veoma lako je Đoković u drugom setu poveo 5:1 i tek kada je meč praktično bio dobijen, dozvolio je sebi malo opuštanje.
Nieminen je to iskoristio da dobije dva gema zaredom i smanji rezultat na 5:3, ali vi?e od toga nije mogao.
U drugom polifinalu sastaće se Rafael Nadal i Žo Vilfred Conga. Nadal je danas, posle mnogo problema i dosta sreće, pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:2, 2:6, 6:4, dok je Conga savladao Stanislasa Vavrinku sa 2:6, 6:3, 6:4.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Marej i Ferer u finalu