Vaspitno obrazovnom sistemu dodeljena je Evropska oznaka kvaliteta za izuzetnost rada, u okviru projekta Travelling in a yellow submarine. To znači da je rad škole Kreativno pero, njenih učenika i učenica i zaposlenih, izuzetno visoko ocenjen. 
 
U skladu s tim, Kreativno pero je dobilo Erasmus sertifikat, a projekat će biti izložen u posebnom prostoru evropskog portala eTwinning.
 
Želimo da istaknemo veliku zahvalnost i iskrene čestitke našoj Bojani Marković, koja je osmislila i vodila ovaj projekat. Tokom 15 godina rada VOS Kreativno pero neprekidno se razvijao. Kvalitet našeg rada može se, između ostalog, prepoznati i u nacionalnim oznakama kvaliteta koje smo dobijali za eTwinning projekte Čitaj, osmisli, oživi i Advent calendar – 24 days of kindness i projektu Evropska iskustva za kvalitetnu školu, koji je odobrila Fondacija Tempus. Pored toga, uspešno smo organizovali onlajn učenje i nastavu tokom pandemije, uz korišćenje savremenih digitalnih alata i veliku podršku našim đacima i njihovim roditeljima, izjavila je povodom velikog uspeha direktorka Gordana Kedžić.
Povezana vest:  Bananica promenila pakovanje!