U nedelju, 26. decembra održana je besplatna šetnja Kalemegdenom u organizaciji Beogradskog trkačkog kluba i projekta Želim. Hoću. Mogu.

Kao uvod u godinu aktivnosti i motivacije žena da se bave fizičkom aktivnošću Beogradski trkački klub (BRC) i Bioderma pokrenuli su projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na godine, kilograme, kondiciju, spremnost…

Tijana Popadić ispred kluba koji je nosilac ovog važnog projekta za žene otvorila je trening rečima: „Teško je, nekad i nemoguće otvoriti sebe za nešto novo i naći vreme za aktivnost koju ne vrednujemo dovoljno. U tom procesu podrška je najvažnija. Želim. Hoću. Mogu. je tu da pokloni ženama motivaciju, podršku i mehanizam kako da se pokrenu uz mnoštvo lepe energije i poklona, i na jedan nenametljiv način. Ovo je prvi u nizu događaja u okviru kampanje koja je tu da nas oslobodi straha i pokrene ka zdravijoj verziji života“.

Povezana vest:  Etihad Airways dobio trostruko priznanje Skytrax World Arline za prvu klasu

Nakon predstavljanja projekta prisutne je zagrevao Dragoljub Milosavljević, trener Beogradskog trkačkog kluba koji je govorio o benefitima šetnje po ljudski organizam. Tokom hodanja o magičnoj istoriji Kalemegdana govorili su turistički vodiči, a sve žene koje su prisustvovale događaju dobile su na kraju šetnje poklone.

Misija projekta Želim. Hoću. Mogu. je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno ili uopšte. Aktivnosti projekta podrazumevaju organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou, a web sajt zelimhocumogu.com fukncioniše kao agregat koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

Povezana vest:  Zašto žene ređe doživljavaju orgazam od muškaraca

Podržite projekat tako što ćete, zajedno sa organizatorima projekta, skrenuti pažnju javnosti i žena na ovo jako važno pitanje. Koristite hashtag #zelimhocumogu i zapratite projekat na Instagramu kako biste ispratili mesečne savete i izazove, kao i besplatne događaje.

Pošaljite svoju priču na [email protected] i budite deo Želim. Hoću. Mogu. galerije pokreta.

 

Foto: Beogradski trkački klub

Povezana vest:  NJ.K.V. PRINCEZA KATARINA ISPORUČILA MEDICINSKU OPREMU CENTRU ZA ODRASLA I STARA LICA “BEŽANIJSKA KOSA” U BEOGRADU