Članice NLB Grupe u Srbiji NLB Banka i Komercijalna banka donirale su 40.000 evra humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija. Ova pomoć obezbediće neometan višemesečni rad njihovih Centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu, kroz koje gotovo 20 profesionalaca pruža stručnu pomoć i podršku za 650 dece i 230 socijalno-ugroženih porodica.

„Kao jedna od vodećih finansijskih grupacija sa sedam banaka na tržištu Jugoistočne Evrope, NLB Grupa je sistemski igrač koji ima kapacitet i snažnu motivaciju da unapređuje uslove života i rada za zaposlene, klijente i sve građane regiona, koji je za nas dom. Vođena misijom svoje matične grupe, Komercijalna banka nastoji da kroz svoje programe društvene odgovornosti doprinese u građenju još svetlije i održivije budućnosti svoje matične regije. Najbolji način da to postignemo je da ulažemo u razvoj potencijala naše dece, jer na njima ostaje da izgrade bolju budućnost za sve nas“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Povezana vest:  Nedelja je dan za decu

Jelena Živković, predsednica Izvršnog odbora NLB Banke dodala je i da iza svakog dobrog rezultata članica NLB Grupe stoje njeni zaposleni – da su sve banke iz ove grupacije sistemi koje pokreću ljudi koji rade za ljude.

„Zbog toga je vrednosti koja najsnažnije povezuje našu NLB porodicu humanost, a glavna odgovornost da budemo uz one kojima je podrška najpotrebnija. Ulažući u decu, a posebno onu najranjiviju, pomažemo im da sa margine hrabro zakorače u centar našeg društva – aktivno mu doprinose i menjaju ga nabolje“, istakla je predsednica IO NLB Banke.

Povezana vest:  Najčitanija knjiga u 2009. Pištalov roman o Nikoli Tesli

Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka organizacije SOS Dečija sela Srbija zahvalila se članicama NLB Grupe na velikodušnoj donaciji, napominjući da Centri za podršku porodici danas postoje u Nišu, Beogradu i Kraljevu, te da će ovaj vid podrške uskoro biti dostupan i porodicama u Trsteniku, Čačku i Vrnjačkoj Banji. „Uspešnosti našeg preventivnog rada sa porodicama značajno doprinose kompanije i pojedinci koji prepoznaju važnost porodice, a među njima su i članice NLB Grupe, na čemu im se od srca zahvaljujemo”, istakla je ona.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2013, Savet lekara: Bez preterivanja u jelu i piću

SOS Dečija sela Srbija od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja u Srbiji i socijalno-ugroženih porodica verujući da je porodica najbolje mesto za odrastanje i pravilan razvoj dece, te da svako dete treba da živi u toplom, bezbednom i podsticajnom okruženju, kako bi izraslo u zdravu, uspešnu i srećnu osobu i korisnog člana zajednice. Fokusirani su na preventivni rad i podršku porodicama koje ne uspevaju da samostalno reše životne izazove i na adekvatan način brinu o deci, kao i na pomoć deci i mladima koji su morali biti smešteni u neki vid alternativne brige.