U beogradske parkove od 2020. godine nastanila se nova gradska priča, jedinstveni spoj treninga i prirode, OUTFIT – Outdoor Fitness koji spaja najbolje iz dva sveta: Outdoor i Fitness.

Ovaj trening obuhvata sva tri aspekta fitnesa: snagu, izdržljivost i mobilnost i bazira se na funkcionalnom treningu sa sopstvenim telom, gumama, trakama za suspenziju i trčanju. Treninzi se održavaju u najlepšim parkovima – zelenim oazama urbanih sredina.

Ideja je jednostavna: trener donosi rekvizite, osmišljava uvek nove izazove i bira najbolje lokacije. Ovaj program idealan je za one koji shvataju da vežbanje napolju ima najviše benefita. Ujedno je i idealna priprema za one koji žele da se okušaju u trkama sa preprekama.

Povezana vest:  DOŽIVI VIŠE ZA UŠĆE 9. ROĐENDAN

Kako izgleda jedan OUTFIT trening?

Treninzi se održavaju na otvorenom i traju 60 minuta.

DNK jednog treninga podrazumeva 4 faze:

– Activation (zagrevanje i aktivacija mišića).

– Core Stability (rad na stabilnosti mišića jezgra).

– Main Workout (glavni deo trening sa fokusom na jedan od aspekata fitnesa).

– Integration (faza svesne integracije, opuštanje i rastezanje).

Pri treningu se koristi težina sopstvenog tela, rekviziti i prirodne osobine terena na kom se vežbači nalaze.

Povezana vest:  Održana konferencija o rodnoj ravnopravnosti na radnom mestu

Biti Oufiter znači trenirati slobodno i izgledati moćno, biti u kontaktu sa prirodom i sobom.

Outfit program uključuje mesečne izazove u kojima se Outfiteri okupljaju i iznova isprobavaju nešto novo. Ideja ove vrste treninga je oslobiti pokret, ne zarobiti se u jednoj aktivnosti i mestu. Istraživati, uraditi nešto drugačije i veštije.

Nekoliko godišnjih izazova su sastavni deo OUTFIT trenažnog sistema – to su vikend izazovi (uvek nove lokacije za trening u Beogradu ili neka nova aktivnost) a sezona se kruniše zajedničkim nastupom na OCR trci (trka sa preprekama). Trka sa preprekama – OCR je sve popularniji vid zabave među crossfiterima, trkačima i avanturistima, a Outfiteri su sve to, te je ovaj vid treninga i najbolji način pripreme za ovakvu izazovnu trku.

Povezana vest:  Otvoren 180. Oktoberfest

Nova OUTFIT sezona startuje 2. aprila i završava se krajem septembra. Baza treninga je na Ušću (u parku pored Muzeja savremene umetnosti u Beogradu) ponedeljkom i sredom, dok se trening subotom održava uvek na nekoj drugoj lokaciji.

Prijave i više informacija na sajtu: https://outfit.training/

Foto: Outfit Revolution promo