Juče je u parku Dvorskog kompleksa obavljena sadnja prve grupe drveća u okviru ekološkog projekta „Memorijalna sadnja drveća u Dvorskom kompleksu“. Zasađene su nove sadnice japanskog javora, indijskog jorgovana, breze, platana i hrasta, koje sada obogaćuju prelepi Dvorski park i daju doprinos očuvanju životne sredine.

Ekološki projekat „Memorijalna sadnja drveća u Dvorskom kompleksu“ Iniciran je u decembru 2021. godine sa glavnim ciljem da se odgovori na izazove sa kojima se suočava šuma Dvorskog kompleksa u kojoj mnoga stabla umiru zbog starosti, kao i da se unapredi životna sredina i doprinese očuvanju prirode. Ovaj projekat neguje i zaostavštinu Nj.V. Kralja Aleksandra I – približava se 100. godišnjica od kako je on svojim ličnim sredstvima podigao Kraljevski Dvor i lično učestvovao u projektovanju Dvorskog parka.

Povezana vest:  Kim Kardašijan ponovo aktivna na društvenim mrežama

Ovo je bio samo prvi deo sadnje drveća, a sledeća grupa stabala biće zasađena u martu. Ovo drveće će takođe biti posvećeno onima koji su podržali ovu ekološku akciju.

„Veoma sam srećan što vidim da se Dvorski park obnavlja ovim novim sadnicama i iskreno sam zahvalan svim pojedincima i kompanijama koji su podržali naš ekološki projekat. U Dvorski komplek je ugrađena vizija mog dede, Kralja Aleksandra I, i veoma sam zadovoljan što će njegov san nastaviti da živi.

Povezana vest:  Jesenji Fashion Selection od 2. do 4. novembra

Svako zasađeno drvo je od velikog značaja i za sadašnje i buduće generacije i možda je najprikladniji dar od svega što možemo dati našoj planeti i životnoj sredini. To je poklon koji nastavlja da daje“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Za više informacija o projektu posetite link na sajtu Kraljevske porodice Srbije – https://royalfamily.org/lat/memorijalna-sadnja-drveca-u-dvorskom-kompleksu/