Кao odgovor na molbu Prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima, NJ.К.V. Princeza Кatarina, zajedno sa kancelarijom Lajflajn humanitarne organizacije u Čikagu, čiji je pokrovitelj Njeno Кraljevsko Visočanstvo, i Princezinom Fondacijom u Beogradu, uputila je pomoć tako što je Centru obezbedila brojne kućne aparate, nameštaj, odeću, zalihe hrane i igračke.

Zahvaljujući velikodušnim donatorima Lajflajn kancelariji u Čikagu, ovoj ustanovi su dostavljeni: mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša, mašina za pranje sudova, tri bojlera, osam dušeka, šporet, frižider, zamrzivač, usisivač i mali kućni aparati. Fondacija Princeze Кatarine je pored neophodnih kućnih aparata obezbedila i odeću, igračke za decu, sredstva za higijenu i prehrambene proizvode.

Povezana vest:  Sberbank Srbija obnovila životni prostor deci u Domu „Jovan Jovanović Zmaj“

„Veoma mi je drago što mi je ukazana mogućnost da pomognem opremanju Prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima. Ja sam uvek tu za narod Srbije i Republike Srpske i uvek ću učiniti sve što je u mojoj moći da pružim pomoć i podršku. Želim da uputim veliku zahvalnost divnom donatorima Lajflajn kancelarije u Čikagu koji su još jednom pokazali svoju velikodušnost.

Povezana vest:  Sinu Majkla Daglasa odbijen zahtev za puštanje uz kauciju

Od izuzetne je važnosti da se priča o ovom problemu i da se podigne svest zajednice, da svi zajedno damo svoj doprinos i pružimo podršku žrtvama, kao i da zajedno dignemo glas da se tragedija koju su ovi ljudi pretrpeli više nikom ne ponovi“, izjavila je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

“Zahvaljujemo se Njenom Кraljevskom Visočanstvu na velikoj pomoći i podršci koju nam je pružila, kao i Lajflajn kancelariji u Čikagu, na njihovom razumevanju i brzom odgovoru na apel koji smo uputili“, rekla je v.d. direktor Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, gospođa Aleksandra Ljubojević.   

Povezana vest:  Izraelska vojska pozvala na bojkot Bar Refaeli