U 2021. godini Privredna agencija Beča je zahvaljujući svojim ponudama za kompanije uspela da privuče investicije u vrednosti od 718 miliona evra. Uprkos pandemiji koronavirusa agencija je uspela da sprovede 4.323 savetodavna razgovora i podrži 1.527 projekata. Otvoreno je ukupno 5.379 novih radnih mesta.

„Činjenica da je Privredna agencija Beča tokom pandemije ostvarila najbolji bilans do sada govori u prilog tome da su preduzeća koja posluju u Beču aktivna i ambiciozna. Impresivne brojke potvrđuju da su ponude Privredne agencije prava stvar“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu.

Povezana vest:  LENA KOVAČEVIĆ OTVARA UŠĆE ŠTARK ČAROBNI GRAD

Bečka agencija savetuje u oblastima pokretanja kompanija, finansiranja, nekretnina i doseljavanja. Pored toga postoji širok program obuke, a poseban tim posećuje preduzeća u Beču u njihovim prostorijama.

„Firmama koje investiraju u Beču potreban je pre svega precizan savet“, izjavio je direktor agencije Gerhard Hirči. „Ponude agencije ne daju samo podsticaj pojedinačnim firmama, već stvaraju dodatnu vrednost za celu poslovnu lokaciju“, objašnjava Hanke.

Povezana vest:  Kristalna nagrada Fondu dr Zoran Đinđić

Foto: Gregor Hofbauer i Julius Hirtzberger