Danas je svečanom dodelom Belgrade Fashion Week nagrada i zvanično završena prolećna nedelja mode u Beogradu. Izabrani su najbolji pojedinci i timovi koji su doprineli uspešnom održavanju 49. po redu Beogradske nedelje mode.

Specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju domaćih brendova dobio je Klaster FACTS, a nagrada je uručena Slađani Milojević, menadžerki klastera. Inače, FACTS ove godine obeležava važan jubilej postojanja i uspešnog rada.

Prestižna Elle Fashion Award, pripala je Ivani Desnici za filigransku kolekciju, odnosno umetnički projekat „Recikliranje kože u funkciji visoke mode“, koji je zapravo prva doktorska disertacija na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu.

Povezana vest:  A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobila je Lana Prosenica i njen brend Lagami.

LEPOTA i ZDRAVLJE tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku i frizuru na BFWu. Na 49. BFWu L&Z tim je za najbolju šminku proglasio rad Brane Kostić a za najbolju frizuru nagradu je ponela Katarina Marinković iz Studia Kat.

Manekeni su važni za kvalitetne prezentacije kolekcija na BFWu, a za najbolju manekenku ove nedelje mode, dizajneri su izabrali Vanju Vasić koja je na ovom prolećnom BFW i radila najviše revija. Ona više od 10 godina uspešno gradi manekensku karijeru pre svega na domaćem tržištu i omiljeni je model brojnih dizajnera.

Povezana vest:  Džeksonova "Nedođija" na prodaju

Magazin Gloria je Gloria Glam nagradu, za damu od stila, dodelila Zoe Kida, kao dugogodišnjem simbolu autentične, urbane devojke, koja je svoj stil pre svega gradila sa domaćim dizajnerima.

Pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot je Žaklina Medenica. Ona kao nagradu dobija samostalnu izložbu na sledećem, 50. BFWu.

Nagrada za najboljeg mladog dizajnera We together konkursa pripala je Aleksandru Latinoviću, koji će na narednoj nedelji mode prikazati svoj rad i dobiti kompletnu produkciju kolekcije i revije. Priliku da karijeru započnu, i svoje radove predstave, pod reflektorima velike scene renomirane manifestacije, imaju i drugoplasirana Vila Pajkić, i trećeplasirani Nenad Pavlović.

Povezana vest:  Kompanija Flora dobitnik nagrade „Najbolje u 2020” na 87. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Rezimirajući 49. BFW sa zadovoljstvom možemo istaći da je i ovaj put manifestacija ispunila najvažnije ciljeve,  promociju vrhunskih talenata i autentičnih dostignuća lokalne modne scene.

Vidimo se  ponov u oktobru, na jubilarnom, 50. po redu izdanju Beogradske nedelje mode!