„Digitalna transformacija, agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i poslovna integracija kroz regionalne inicijative, četiri su prioriteta na kojima će Američka komora u Srbiji (AmCham), sa svojim članicama, intenzivno raditi u narednom periodu. Verujemo da su ovi prioriteti ključni za nastavak kreiranja predvidivog i stabilnog poslovnog okruženja, te da ćemo i sa  narednom Vladom Srbije nastaviti da sarađujemo u ovim oblastima“ – istakao je Stefan Lazarević, predsednik UO AmCham-a na proslavi obeležavanja dvadesetogodišnjice ovog poslovnog udruženja, i dodao:

Povezana vest:  Ostvarena prva trudnoća kao rezultat nove revolucionarne metode tima prof. dr Aleksandra Ljubića

„AmCham okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u Srbiju investirale preko četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije. Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Vladom Srbije unapređujemo poslovnu klimu, da promovišemo najbolje američke i evropske poslovne prakse i vrednosti, kao i da kontinuirano omogućavamo profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice.“

Proslavi dve decenije rada AmCham-a prisustvovala je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, kao i mnogobrojni predstavnici AmCham članica, renomiranih domaćih i međunarodnih kompanija, medija, kulturnog i javnog života.

Povezana vest:  „Posebna ponuda za dame" u svim knjižarama Delfi

Ovim povodom predsednica Vlade,  Ana Brnabić čestitala je AmCham-u na dvadesetogodišnjici rada u Srbiji i istakla: „Tokom ovih dvadeset godina AmCham je uvek bio snažan i pouzdan partner Vlade Republike Srbije – zajedno smo radili na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprineli tome da Srbija postane jedan od svetskih lidera u privlačenju stranih direktnih investicija. Zajedno smo menjali najvažnije zakone, administraciju, kreirali reforme u oblasti vladavine prava kako bi pravosuđe u Srbiji bilo potpuno nezavisno, doprineli da srpska privreda ima svoju sigurnost i bezbednost da ulaže i da se širi. Ovom prilikom želim da vam se zahvalim zato što ste verovali u Srbiju i što ste podrška Vlade Srbije na ovom putu“.

Povezana vest:  Revija pasa u Delta Cityju

AmCham će i u budućnosti nastojati da promoviše vrednosti američkog biznisa i truditi da bude za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja.