Eurobank Direktna je za kraj uspešne školske godine realizovala još jednu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici. Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce“ i našim klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Na ovaj način, Ekonomskoj školi u Loznici obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 700.000 dinara.

Opremanje kabineta za ekonomsko poslovanje, statistiku, korespondenciju i pravne poslove, omogućiće učenicima različitih smerova kvalitetnije praćenje nastave, kao i usavršavanje postojećih znanja i veština korišćenjem raznovrsnih računovodstvenih i finansijskih programa. Na ovaj način ekonomski tehničari, finansijsko-računovodstveni  i pravni tehničari biće osposobljeni za rad u privatnom i javnom sektoru.

Povezana vest:  UČENICI IZ 79 OSNOVNIH ŠKOLA PRIKUPILI MILION I 760 HILJADA DINARA U AKCIJI „50% ZA ŠKOLE + 50% ZA UNICEF = 100% ZA DECU SRBIJE“

Sa ciljem da đacima omogući upoznavanje sa raznovrsnim kulturnim sadržajima, Banka je u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula edukativni program „Putujući muzej“. Ovim projektom se školama širom Srbije predstavljaju putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, a kroz vođena kustoska predavanja i praktičan rad, srednjoškolcima se približavaju različite umetničke veštine.

Povezana vest:  IKEA predstavlja biljne ćuftice kojima ni ljubitelji mesa neće odoleti

Izuzetno nam je drago što imamo priliku da realizujemo novu donaciju za kraj školske godine u srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, ovoj školi smo obezbedili neophodnu računarsku opremu u vrednosti većoj od 700.000 dinara. Kroz projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Banka je potvrdila svoje strateško opredeljenje da kontinuirano ulaže u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Značajan doprinos projektu pružaju nam izdavačka kuća Laguna, kao i muzej „Dom Jevrema Grujića“, koji dodatnim, kulturnim sadržajima zaokružuju priču koju je Banka započela pre četiri godine. Na ovaj način, zajednički želimo da kulturne sadržaje učinimo dostupnim učenicima u školama širom Srbije” – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Povezana vest:  Hajdi Klumi i Sil ponovo se venčali

Tokom četiri godine godine koliko se sprovodi društveno odgovorni projekat Eurobank Direktne „Škola kao nacrtana za Vas”, opremljeno je 11 računarskih kabineta, u osam gradova Srbije, a izdvojeno je više od 9,4 miliona dinara.

Foto: Milan Ilić