Pampers_donacija_3

U okviru kampanje “1 pakovanje = 1 vakcina” porodilištu u Senti uručena Pampers donacija

Majke širom Srbije su svojim glasovima na Facebook stranici „Mamin svet” odlučile da prvi grad u Srbiji koji će dobiti Pampers® donaciju bude Senta. Zahvaljujući njihovoj podršci kampanji “1 pakovanje = 1 vakcina” porodilištu u Senti je donirano 15 neonatalnih krevetića, 8 stolica za dojenje, 8 stolova za povijanje. Pevačica Katarina Sotirović, prijatelj kampanje “1 pakovanje = 1 vakcina”, svečano je uručila donaciju porodilištu u Senti, kao i Pampers® pelene koje su obradovale porodilje. Nakon Pampers donacije, novorođene bebe će imati bolju i kvalitetniju negu od prvog trenutka njihovog života.

Povezana vest:  MOJA KRAVICA DANI BUREKA UKUS OKO KOGA SE NIŠLIJE SLAŽU

Roditelji u Srbiji mogu nastaviti da podržavaju porodilišta u svojim gradovima na Facebook stranici „Mamin svet”, postajući deo Pampers® mozaika i glasajući za svoj grad. Na taj način će Pampers® donaciju dobiti preostala tri grada, u zavisnosti od toga koji grad dobije najveći broj roditeljskih glasova.

Pampers_donacija_1Kampanjom „1 pakovanje = 1 vakcina“ Pampers® je u saradnji sa UNICEF-om odlučio da pomogne u iskorenjivanju zarazne bolesti tetanus, kojom su inficirane majke i novorođene bebe širom sveta. Za svako pakovanje pelena ili vlažnih maramica, obeleženo logom kampanje, Pampers® će donirati UNICEF-u novac u vrednosti jedne vakcine protiv tetanusa kako bi omogućio zaštitu porodilja zemalja u razvoju. Kao i prethodnih godina, roditelji iz Srbije, takođe, mogu pomoći i dati šansu za život majkama i bebama zaraženim tetanusom širom sveta.

Povezana vest:  Fond „ANA I VLADE DIVAC“ (HOD) i dalje uspešan u prikupljanju sredstava za zbrinjavanje interno raseljenih i izbeglica

Od 2006. godine Pampers® kampanja “1 pakovanje = 1 vakcina” za UNICEF je pomogla da se 100 miliona žena i beba širom sveta zaštiti od zarazne bolesti tetanus. Zahvaljujući roditeljima u Srbiji, koji su bili izuzetno aktivni, Pampers® je do sada UNICEF-u donirao sredstva za nabavku preko 622.000 vakcina protiv tetanusa.

Pampers® i UNICEF žele da se zahvale roditeljima za nesebičnu podršku kampanji “1 pakovanje = 1 vakcina” i da ih još jednom pozovu da pomognu onima koijma je pomoć još uvek neophodna.

Povezana vest:  13. Evropska noć istraživača: Nauka osvetljava ulice širom Srbije!