Zalaganjem Humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, čiji je pokrovitelj Njеno Кraljevsko Visočanstvo Princeza Кatarina, i Fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine, potpuno je renovirano kompletno odeljenje za najmlađe štićenike Dečijeg doma „Rada Vranješević“ u Banjaluci 

Finansiranje ovog značajnog projekta omogućeno je zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Margaret Makartan i Pitsburškog odbora, posredstvom Lajflajn Čikaga i Princezine Fondacije iz Beograda.

Ovaj veliki poduhvat uključio je kompletno renoviranje krila u kojem su smeštena najmlađa deca iz ovog Doma. Кupatila su kompletno renovirana i prilagođena za decu sa smetnjama u razvoju kao i za odojčad. Zidovi na odeljenju su okrečeni, postavljen je i novi parket, a dnevni boravak i četiri velike spavaće sobe opremljene su potpuno novim sadržajima, uključujući police za knjige, stalak za televizor, kutije za igračke, novu ugaonu sofu, male dečije fotelje, dečije taburee, zavese, tepihe, posteljinu, jastuke i prekrivače.

Povezana vest:  Avon Cherish - savršen miris za Dan žena!

„Veoma sam zahvalna gospođi Margaret Mekartan i Pitsburškom odboru na njihovoj veoma velikodušnoj donaciji, ovo je ogroman doprinos boljem i lepšem detinjstvu ove divne dece. Veoma sam ponosna na rad Humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga i moje Fondacije u Beogradu, koji su zajedno uspeli da obraduju decu i zaposlene u ovom Domu ovim projektom. A činjenica da je to pomoć za Republiku Srpsku posebno me raduje, jer Drina nije granica.

Povezana vest:  „Ulica otvorenog srca" i ovog 1. januara

Naši donatori su još jednom pokazali spremnost da bezuslovno pruže pomoć i podele ljubav koju imaju u srcu. Za sve nas je veoma važno da uvek dajemo sve od sebe da podržimo našu decu i da im obezbedimo dobre uslove za život, učenje i bolje detinjstvo. Srećni osmesi na njihovim licima daju mi snagu da činim još više za naš narod i decu u Srbiji i Republici Srpskoj“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina. 

„Želimo da izrazimo zahvalnost dugogodišnjim prijateljima naše velike kuće – Fondaciji NJКV Princeze Кatarine, g-đi Margaret Mekartan i Pitsburškom odboru i Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago povodom realizovanog projekta renoviranja i opremanja vaspitne grupe jaslice u našem Domu, čime je znatno unaprijeđen standard boravka naših najmlađih korisnika. Znajte da su se mališani veoma obradovali novom prostoru za boravak i igru, a radost i osmijeh na njihovim licima za nas je neprocjenjiv. Drago nam je što mislite na njih i saosjećate se sa njihovom sudbinom“, rekla je ovim povodom g-đa Darijana Lukajić Кecman direktorka Doma “Rada Vranješević”.

Povezana vest:  Prepuna sala mts dvorane solidarno za decu stradalih rudara,Novak Đoković i Patrijarh srpski Porfirije u prvom redu