Završena je ovogodišnja berba i otkup vinskog grožđa vinarije „Tikveš” i obezbeđeno je grožđe visokog kvaliteta. U skladu sa svojom strategijom i opredeljenjem da stimuliše i nagrađuje proizvodnju visokokvalitetnog grožđa, neophodnog za vrhunska vina, „Tikveš” je ove godine još od proleća počeo da dogovara uslove za otkup kao i standarde za odgajanje grožđa koje je trebalo da prate vinogradari da bi se dobio vrhunski kvalitet.

Povezana vest:  Male tajne velikih majstora: Srđan Chris vas poziva na Make up edukaciju

,,Ono što nas ove godine čini posebno zadovoljnim jeste kvalitet otkupljenog grožđa od koga ćemo novo vino uskoro da probamo. Potpisali smo oko 2.800 partnerskih ugovora, obezbedili smo preparate i sredstva za zaštitu, stručne savete, edukaciju za lozare na koji način treba da postupe u procesu gajenja i zaštite vinograda. Urađene su i laboratorijske i organoleptičke analize, kako bi se uverili da je grožđe gajeno prema svetskim standardima i kriterijumima kvaliteta. Sve ove realizovane aktivnosti doprinele su da „Tikveš” ove godine otkupi grožđe željenog kvaliteta, što je preduslov i garancija premium vina iz ovogodišnje berbe“ saopštili su nadležni u „Tikvešu”.

Povezana vest:  Modni „Katapult" u Delta Cityju

,,Tikveš“ će u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u međunarodnu promociju i bolje pozicioniranje vina na inostranom tržištu.