Deca iz beogradskih internacionalnih škola, zajedno sa svojim nastavnicima, pridružila su se dobrotvornoj akciji „Deca pomažu deci“ koju je pre više godina započela Nj.K.V. Princeza Katarina. Ovaj projekat je započet sa željom Njenog Kraljevskog Visočanstva da deca u ranom uzrastu nauče važnost radosti davanja i da se podstaknu da lično donesu poklone u Dvor, koji će biti predati njihovim ugroženim vršnjacima za predstojeće božićne praznike.

U okviru edukativnih i radosnih poseta Kraljevskom Dvoru danas su učenici imali priliku da obiđu dom Kraljevske porodice Srbije, a pozdravili su ih Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina. Posete će se takođe nastaviti i drugog dana ovogodišnjeg projekta „Deca pomažu deci“.

Povezana vest:  Država će nastaviti da ulaže u Petnicu

Dok su istovremeno imali priliku da saznaju zanimljivosti o istoriji Kraljevske porodice Srbije i Dvorskog kompleksa, učenici su u Dvor doneli poklone koji će biti uručeni na tradicionalnim božićnim prijemima u Belom Dvoru, 5. januara 2023. godine. Njihova Kraljevska Visočanstva svake godine dočekuju i obraduju preko hiljadu dece bez roditeljskog staranja, dece sa invaliditetom i socijalno ugrožene dece na ovim prazničnim prijemima.

Prestolonaslednik i Princeza su veoma zahvalni učenicima i školama koji su se svim srcem priključili ovoj inicijativi da se ugroženoj deci donese radost, a to su: Međunarodna škola Bruk Hil, Nemačka škola u Beogradu, Britanska internacionalna škola u Beogradu, Međunarodna škola u Beogradu, Ruska škola i Gimnazija „Milena Pavlović Barili“.

Povezana vest:  Tri stvari koje svaki muškarac treba da uradi ove jeseni

Njihova Kraljevska Visočanstva su pored pozdravljanja i razgovarali sa decom o značaju darivanja, a mališani su bili veoma uzbuđeni što će lično upoznati pravog princa i princezu.

„Veoma sam ponosna i zahvalna svoj divnoj deci iz internacionalnih škola u Beogradu, kao i njihovim nastavnicima i školama, što su podržali naš dobrotvorni projekat „Deca pomažu deci“. Iako su tako mlada, ova deca su pokazala da imaju svest i saosećanje da pomognu svojim ugroženim vršnjacima i donesu im najdragoceniji dar koji mogu da dobiju – saznanje da nisu zaboravljeni i da su voljeni.

Povezana vest:  Mural visok tri metra na zidu Doma učenika u Beogradu krije neverovatnu priču

Čvrsto verujem da deca treba da uče radost davanja od najranog doba, kao što su i moji roditelji mene učili, na sopstvenom primeru, a najbolji način da to nauče je kroz sopstveno učešće, tako što će se sami uključiti i dati doprinos. Čineći to u mladosti, postaće dobri ljudi kada porastu“, izjavila je Nj.K.V. Princeza Katarina.