aladin_2011

Aladin na ledu osvojio srce princeze, ali i mališana (FOTO)

Pričom „Aladin na ledu“, iz čuvene zbirke „1001 noć“ trupa “Holidej on ajs“ u petak uveče je u Beogradskoj areni otvorila ovogodišnu sezonu, a publiku, koju su većinom činili mališani, akrobatskim tačkama više puta „ostavila bez daha“.

„Aladin na ledu“ je priča o siromašnom mladiću Aladinu i njegovoj borbi za ljubav princeze Šaride, zasnovana na onome što deca najviše vole – zabavi, avanturama, magičnim formulama i letećim ćilimom, a bilo je i vatre.

Publiku je kroz priču, koja počinje u malom kraljevstvu na Istoku vodila Šeherezada. Njoj je glas pozajmila Ana Sofrenović.

Povezana vest:  Brend Nike oborio rekord We fly Belgrade trkom - 15 hiljada trkača preletelo Beograd

Naime, Šaridu, kćerku bogatog Kalifa, dok tajno obilazi pijacu, napada zmija, a u pomoć joj pritiče siromašni prodavac voća Aladin i oni se, kako to biva u bajkama, zaljubljuju na prvi pogled.

Za princezu je, medjutim, zainteresovano više udvarača, a verujući zlom veziru da je njegova kćerka predmet izrugivanja jer ih sve odbija, Kalif joj naredjuje da što pre izabere supruga.

Prinčevi iz Francuske, Rusije, Afrike i Kine i Aladin, za čiji se glas pobrinuo Goraj Jevtić, počinju da se nadmeću kako bi osvojili ruku Šaride. Aladin, naravno, nakon niza različitih dogodovšitina, medju kojima je i borba sa čudovištem, pobedjuje.

Povezana vest:  Apatinska pivara u potrazi za najveselijom ekipom na Beer Festu!

Priča ima sve tradicionalne elemente orijentalne bajke i poučnu poruku, obiluje akrobatskim elementima, a muzika i veština 34 klizača, koliko ih je u trupi „Holidej on ajs“ uspešno su dočarali istočnjački ambijent.

Klizači su na ledu “plesali“ grupno, u parovim i pojedinačno, izvodeći različite piruete i skokove.

Bajkovita predstava na ledu o Aladinovoj borbi za ljubav Šaride za tri godine je izvodjena u 25 zemlalja, pred više od tri milion gledalaca, a trupa “Holidej on ajs“ treći put gostuje u Beogradu.

Beogradska arena u petak, ipak, nije bila puna, ali su se mališani odlično zabavljali čak i u pauzi, imitirajući klizače i tako dobro “namučili“ obezbedjenje koje je „štitilo“ led.

Povezana vest:  Zira Hotel prvi uveo aplikaciju za smart telefone , jednim klikom do rezervacije

Interesantno je da je postavka tog leda, koji specijalnim bojama za vodu obojen u belo, trajala izmedju dva i tri dana.

Svi koji su propustili da premijerno odledaju “Aladina na ledu“ mogu to učiniti tokom vikenda –  19. i 20. februara biće po tri izvodjenja – u 12, 15.30 i 19 sati, a ulaznice se prodaju po cenama od 1.250, 1.750, 2.250 i 2.500 dinara.

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}ALADIN{/vsig}