partizan_ribnica

VINER LIGA, SENIORI

Crno-beli pregazili Ibar

Ribnica – Partizan 0:3 (22:25, 21:25, 14:25)

Dvorana: HS „Kraljevo“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 76 minuta.

RIBNICA: Lisinac 8, Borovnjak 8, Božić 9, Usiljanin 4, Bićanin 2, Milovanović 3, Jović (libero), Kolarević 1, Radović 1, Pejović, Veljović, Nikolov. Trener: Boško mačužić.

PARTIZAN: Pešut 10, Steljić 1, Turanjanin 7, Mijailović 13, Kisić 1, Atanasijević 23, Ilić (libero), Žarković 5, Medenica, Samardžić, Jokanović, Bulatović. Trener: Milan Žarković.

Povezana vest:  Srpski reprezentativci vide napredak u igri

Ispostavilo se da je ovo bio samo derbi na papiru. Partizan je ubedljivo u svim elementima igre nadigrao Ribnicu i čini se, nikad lakše stigao do maksimalne pobede u Kraljevu. Malo neizvesnosti je viđeno samo u prvom setu, u kome su se rivali smenjivali u vođstvu, praveći seriju od tri do četiri poena. Ribnica je stigla do prednosti od 22:21, ali je Partizan uzvratio fantastičnom serijom od 4:0 i blokom najboljeg aktera utakmice, Aleksandra Atanasijevića, stigao do 25:22 -1:0.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP IZAZIVAČA 2014., Minimalna pobeda Zarečja

U drugom setu crno-beli su već do drugog tehničkog tajm-auta ostvarili prednost, dovoljnu da mirno privedu kraju ovaj deo igre. Atanasijević je nastavio da teroriše odbranu Ribnice, maestralno je svoj tim ka pobedi vodio Žarko Kisić, a u tim trenucima se probudio i Nikola Mijailović. Bilo je primetno da u igri domaćih nema energije. Bili su suviše nonšalantni, nije bilo želje ni htenja, kao u nekim prethodnim utakmicama. Loš procenat prvog napada, kao i slaba igra u polju, olakšali su Partizanu posao.

Povezana vest:  SENIORI – 48. KUP SRBIJE – FINALNI TURNIR, Novi Pazar Junior – Crvena zvezda od 15,30 (RTS 2) – Novosađani i Kragujevčani od 18,00

U trećem setu sve je bilo u znaku crno-belih, pretilo je da će ovaj deo igre Ribnica završiti na jednocifrenom broju poena ali na kraju su popularni Musketari stigli do 14 poena i na žalost hiljadu njenih navijača, ubedljivog poraza.