Sa padom temperatura kao jedna od najvećih roditeljskih briga se javlja misao: da li je njihovim mališanima hladno i koje sve proizvode koristiti kako bi im zimu učinili toplijom i lepšom. Takve brige su potpuno razumljive, a moramo reći i opravdane, s obzirom da bebe ne mogu samostalno da regulišu telesnu temperaturu u ranim fazama svog razvoja. Ulaganje u pravu dečiju opremu za vreme hladnijih meseci je obavezno, ali najvažnija osoba bez koje ne može proći ni jedan bebin hladni dan ste upravo vi! Topli zagrljaji biće još topliji uz nekoliko glavnih saveta i proizvoda za zimu koje vam donosimo u nastavku.

1# Topla vreća za spavanje

Optimalna temperatura bebine sobice za spavanje je između 16 i 20 stepeni. Ako je 20 stepen ili niže, možete upotrebiti deblju vreću za spavanje kako bi vašem mališanu noću bilo lepo i toplo. Inače, pazite da vaša beba bude adekvatno odevena, čak i u vreći za spavanje. Na sobnoj temperaturi između 15 i 17 stepeni idealan je bodi kratkih rukava i dugih nogavica sa zatvorenim stopalima. Na tržištu možete pronaći sve vreće za spavanje od laganih (TOG 0,5) do debelih (TOG 2,5) materijala.

Povezana vest:  Frikom Štrudla sa ukusom crne čokolade i višnje- prefinjena poslastica za sladokusce

2# Zimska zaštita za nosiljku

Nošenje bebe u nosiljci tokom zime nije nikakav problem. Gotovo sve najkvalitetnije nosiljke na tržištu su proizvodi za sva godišnja doba. Nošenje zimi vrlo je praktično i jednostavno, a sve što vam je potrebno, uz odgovarajuću nosiljku, je vodootporna zimska zaštita obložena flisom. Ergobaby zimska zaštita 2u1, kao što joj i samo ime kaže, adekvatna je za sve vremenske uslove s odvojivom kapuljačom, podesivom zaštitom za nogice i džepovima za ruke, od flisa, kako bi i roditeljima bilo toplo. Kompatibilna je sa svim Ergobaby nosiljkama, uključujući Aerloom i Embrace, ali i sa nosiljkama ostalih proizvođača na tržištu.

Povezana vest:  USKRŠNJE RADOSTI ZA DECU U UŠĆE SHOPPING CENTRU

3# Zaštitna krema protiv hladnoće i vetra

Za vreme zimskih meseci osim tople i udobne odeće, vrlo je važno zaštititi i osetljivu bebinu kožu od hladnoće i vetra. Kreme protiv hladnoće sadrže puno ulja i stvaraju zaštitni sloj na koži koji štiti od vlage, vetra i hladnoće, a istovremeno sprečavaju isušivanje bebine kože. Način upotrebe vrlo je jednostavan – kremu nanesite na dečje obraze pre izlaska iz kuće, dobro razmažite i to je to!

Povezana vest:  BAFE konkurs za modne dizajnere otvoren do 10 aprila

4# Zimska vreća za kolica

U dužim šetnjama s većim bebama, udobna zimska vreća za kolica će vašem mališanu pružiti prijatne, udobne i tople šetnje. Većina kolica imaju svoju originalnu zimsku vreću koja se može kupiti odvojeno kao dodatak. Međutim, važno je da svoje dete ispod vreće obavezno toplo obučete. Obavezni su – kapa, rukavice i cipelice. Tako ćete biti spremni za svaku zimsku i nezaboravnu avanturu i sve hladnije dane koji su pred nama.