Usred januarskog ispitnog roka, student medicine Nikola Jeftić, došao je u najveću čitaonicu biblioteke Doma kulture „Studentski grad“ sa namerom da uči za ispit, a završio je na krstarenju!

U „Studenjaku“, baš na Savindan 27. januara, čitaonica se od ranog jutra punila uobičajenim tempom. Međutim, Rum Kasato, omiljeni slatkiš studenata, napravio je pometnju i spremio veliko iznenađenje za prisutne – student kome je tog dana bilo najteže u čitaonici, dobio je krstarenje Mediteranom za dvoje, dok su ostali učesnici dobili Rum Kasato pakete. „Zima teška, a leto lagano“, poručio je prepoznatljivi Kasato pirat, ujedno i zaštitnik studenata.

Povezana vest:  Na Svetski dan voda WWF poručuje: Naše reke su naše blago!

https://youtu.be/fg-JOUL5Ifw

Tog dana, stvarno se merilo ko ima najteži posao u čitaonici – sve skripte i knjige koje su studenti poneli sa sobom stavili su na vagu, da bi se otkrilo ko je najveći „teškaš“. Među ozbiljnom konkurencijom svih prisutnih studenata, trijumfovao je upravo Nikola Jeftić, student medicine, koji je u čitaonici u trenutku merenja imao čak 15 kilograma knjiga!

Povezana vest:  9. Festival nauke od 3. do 6. decembra na Beogradskom sajmu - „ČUDA SU SVUDA"

„Ne prekidam često učenje, ali ovo je bila izuzetna prilika kada je to moralo da se desi. Svih 15 kg knjiga poneo sam da bi učio ispit iz hirurgije, dok nekim danima nosim i teži teret sa sobom u čitaonicu“, rekao je Nikola i dodao da će na krstarenje povesti svoju devojku – samo se nada da će položiti ispit pre toga.

Povezana vest:  Iza scene: Ekskluzivni uvid u kreiranje Opelovog kalendara za 2017.