Iskustva i doživljaji čine nas srećnijima od kupovine materijalnih stvari – teza je u koju svi verujemo u teoriji, ali kada dođe vreme darivanja, mnogo češće se okrećemo dobrim, starim, opipljivim stvarima. Međutim, da li biste promenili taktiku kada biste znali da postoji dvadesetogodišnja studija sprovedena od strane profesora psihologije sa Univerziteta Kornel u SAD, koja dokazuje da vrednost većine stvari koje kupujemo vremenom opada, za razliku od sećanja i iskustava? Razlog tome profesor pronalazi u psihologiji čoveka i njegovoj sposobnosti brze adaptacije na novine, pogotovo materijalne prirode, koje prestaju da nam budu uzbudljive ubrzo nakon što ih dobijemo. Sa druge strane, iskustva postaju sećanja koja sa nama ostaju zauvek. Zato uoči ovog Dana žena, porazmislite o poklonima koji će ostaviti jak utisak na sve bitne žene u vašem životu i pružiti im jedinstveno iskustvo koje će dugo pamtiti. U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih predloga:

Povezana vest:  Razvode se Sylvie i Rafael van der Vaart

Relaksacija i regeneracija

Teško da postoji bolja opcija za poklon od posete spa centru. Ovim pokazujete osobi da vam je stalo do nje, kao i da znate koliko im je potrebna ovakva vrsta predaha. Dodatni benefit kod ovog poklona je i mogućnost da ga pretvorite u iskustvo za dvoje i zajedno otputujete u hotel ili rizort u okviru koga se nalazi i wellness centar. Tako ove godine rizort One&Only Portonovi u Crnoj Gori, povodom 8. marta, nudi vaučer za spa dan po povoljnijoj ceni, koji podrazumeva korišćenje saune, bazena, parnog kupatila i teretane, popust na tretmane lica i tela, čašu penušavog vina u Caminetti baru i još mnogo toga. Dodatni razlog da se uputite baš put Boke Kotorske je i vremenska prognoza i topliji prolećni dani koji na primorju uvek stižu nešto ranije.

Povezana vest:  Britanska pošta izdaje marke u čast serije Igra prestola

Vikend beg iz grada

Koncept roadtrip-a svake godine je sve popularniji, te se ljudi sve češće odlučuju na vikend putovanja i avanture. Lepši i sunčaniji dani su, nadamo se, pred nama, te je to idealna prilika da iznenadite najbolju drugaricu, sestru, mamu ili voljenu osobu – sedite u auto, ponesite fotoaparat, termos sa kafom i vodom i dobru muziku. Izađite iz svoje svakodnevice tako što ćete posetiti obližnju planinu, vidikovac, vinariju ili salaš.

Povezana vest:  Na devetoj Direct Media Akademiji od 15 -18. maja u Madlenijanumu saznajte: Kako se snovi pretvaraju u realnost!

Hrana = Ljubav  

Možda zvuči jednostavno i očekivano, ali odlazak u restoran sa vrhunskom uslugom, koji ne posećujete svakodnevno, nezaboravno je iskustvo za svakog pravog gurmana. Zato podarite svom omiljenom ženskom gurmanu osmomartovsku večeru u restoranu La Veranda u One&Only Portonovi rizortu i uživajte u tradicionalnim receptima sa raznih krajeva sveta obogaćenih lokalnim sastojcima i pripremljenih na novi kreativni način.

I ne zaboravite – bitno je da sve ipak bude iznenađenje. Samo im recite da se spakuju i odvedite ih negde, gde god da ste odabrali. I naravno, ne zaboravite da uživate.