United Grupa B.V., vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je da se pridružila inicijativi Ujedinjenih nacija – Globalni dogovor (United Nations Global Compact) koji predstavlja dobrovoljnu lidersku platformu za promovisanje razvoja, implementaciju i otkrivanje odgovornih poslovnih praksi širom sveta.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

Povezana vest:  Srpska modna ikona Biljana Tipsarević i Lenor napravili fuziju mode i mirisa

United Grupa se ovom inicijativom pridružuje hiljadama drugih kompanija širom sveta, koje su posvećene odgovornom poslovanju. Globalni dogovor Ujedinjenih nacija je ujedno i poziv kompanijama da svoje poslovanje i strategije usklade sa deset globalno prihvaćenih principa u oblastima ljudskih prava, rada, životne sredine i borbe protiv korupcije i da preuzmu akcije kako bi podržali ciljeve i prioritete Ujedinjenih nacija oličene u ciljevima održivog razvoja.

Povezana vest:  Počelo takmičenje parova u Delta Cityju povodom Dana zaljubljenih

„Mi u United Grupi smo posvećeni integrisanju odgovorne prakse u sve aspekte našeg poslovanja i radu sa našim partnerima na stvaranju održive budućnosti za sve. Naša odluka da se pridružimo  Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija je pokazatelj naše posvećenosti odgovornoj poslovnoj praksi. Srećni smo što radimo zajedno sa drugim kompanijama i agencijama na ovoj inicijativi i radujemo se što ćemo pomoći u donošenju pozitivnih promena za sve”, izjavila je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Povezana vest:  Donacija Telekoma Srbija za biblioteke osnovnih škola

Pokrenut 2000. godine, Globalni dogovor Ujedinjenih nacija je najveća svetska inicijativa za korporativnu održivost koja uključuje više od 15.000 kompanija i 3.000 neposlovnih potpisnika u više od 160 zemalja i sa više od 70 lokalnih mreža.