uskrs_ilustracija

“USKRŠNJE JAJE OSMEH DECI DAJE”
 
Uskrs je najveći hrišćanski praznik u godini koji slavi radost, ljubav i praštanje i koji donosi niz narodnih običaja i verovanja.
Svečano otvaranje velike uskršnje manifestacije „Uz Uskršnje jaje, osmeh duže traje“ u Ušće SC zakazano je za četvrtak 12. aprila 2012. godine u 17 časova.
Manifestacija, koja će trajati do 14. aprila, osmišljena je kao likovna radionica u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, organizacije “Prijatelji dece Novog Beograda” i UŠĆE Shopping Centra uz podršku opštine Novi Beograd.
Manifestaciju će, uz pesme dečjeg hora „Horislavci“ otvoriti Branislava Penov, predstavnica organizacije „NURDOR“, Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd i Jovan Šijan, menadžer UŠĆE SC.
UŠĆE SC će u okviru proslave Uskrsa organizovati i brojne zabavne igre za decu, nastupe recitatora osnovnih škola i veliku humanitarnu akciju, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za realizaciju projekta „Sigurna kuća“ u Nišu.
Humanitarna akcija ima za cilj prikupljanje novčanih sredstva za rekonstrukciju i opremanje Roditeljske kuće u Nišu. Građani će moći da kupuju dečje uskršnje radove po minimalno određenoj donaciji od 100 dinara, dok će cena uskršnjih jaja biti od 100 dinara pa nadalje.
Svi crteži učestvovaće na nagradnom konkursu, gde će pobednički radovi biti izabrani i nagrađeni poslednjeg dana Uskrsa u Ušću.

 

Povezana vest:  GIGI HADID Barbie lutka u saradnji sa brendom TOMMY HILFIGER