U Beogradu, 4.juna od 12 do 18 časova, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu,  održaće se Humanitarni festival MIRIS BOJA, na kome će učestvovati muzičari, slikari, pisci, glumci i druge poznate ličnosti, zajedno sa slepom i slabovidom decom.

Ulaznice za događaj već se mogu kupiti na ticket.rs, a na dan Festivala, karte se mogu kupiti na licu mesta, Ulaz za decu do 15 godina će biti besplatan, uz pratnju jednog roditelja/staratelja.

Program Festivala usmeren je na porodice i osmišljen kao dan za druženje, zabavu i kreativnost, a sredstva prikupljena tokom organizacije i realizacije ovog događaja biće usmerena na pomoć slepoj i slabovidoj deci iz socijalno ugruženih zajednica.

Humanitarni festival MIRIS BOJA nastavak je istoimene kampanje tokom koje je, na prvom donatorskom događaju 2022.godine, prikupljeno oko milion dinara za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica Škole za decu oštećenog vida “Veljko Ramadanović”iz Zemuna.

Povezana vest:  asocijacijA Kreativaca predstavila LUCKY MARKET

Osnovni program Humanitarnog festivala MIRIS BOJA odvijaće se na pozornici na kojoj će nastupiti bend ove škole i poznati muzičar Dejan Cukić.

Program će voditi poznati novinar Zoran Baranac, a popularna autorka Vesna Dedić potpisivaće i prodavati svoje knjige i deo prihoda nameniti humanitarnoj svrsi Festivala.

Na glavnoj bini, posetioci će imati priliku da odgledaju  nagrađivanu, nadasve kreativnu i zabavnu, inkluzivnu predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“ po tekstu Dušana Radovića, u izvođenju pozorišta iz Trstenika.

Kao i na prethodnom događaju, na Humanitarnom festivalu MIRIS BOJA biće organizovana slikarska radionica koju će voditi slikar iz Jordana, Suhain Bakain. Bakain je u poslednjih nekoliko godina realizovao niz slikarskih radionica za slepu i slabovidu decu širom sveta i u Srbiji, zasnovanih na inovativnoj i humanoj metodi dodavanja mirisa u slikarske boje. Bakainovi i radovi dece učesnika slikarske radionice moći će da se kupe tokom Festivala. U rad slikarske radionice uključiće se i glumica Katarinu Žutić, koja će deci pričati o slikarstvu i ljubavi prema slikanju koja ju je dovela do četvrte izložbe slika, iako je po zanimanju glumica

Povezana vest:  Kreirane unikatne patike na 36. Perwoll Fashion Weeku

U slikarsku radionicu, kao i druge sadržaje na Humanitarnom festivalu MIRIS BOJA moći će da se uključe sva deca i probaju da zatvorenih očiju slikaju mirisnim bojama.

U Vulkančić Čitalačkom klubu odlomke iz knjiga i enciklopedija deci će, između ostalih, čitati pisci Ivan Tokin i Ranko Trifković i novinarka Rada Đurić.

U Eurolab kutku Šta sve mogu kada porastem deci će se predstaviti uspešni ljudi raznih profesija: lekar, glumac, kapetan bojnog broda… i tako pokazati da kada je želja jaka, sve je ostvarivo. Među njima će biti i poznati glumac Mima Karadžić i voditelj Voja Nedeljković.

Povezana vest:  4000 ŠTARK PAKETIĆA ZA NAJLEPŠE DEČIJE OSMEHE

Festivalsku atmosferu upotpuniće ponuda raznih poslastica i osvežavajućih pića, od čije prodaje će deo sredstava, kao i od kupovine slika i karata, biti usmeren u humanitarnu svrhu Festivala.

Nosilac Humanitarnog festivala MIRIS BOJA je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a Festival su podržali mnogobrojni pokrovitelji, prijatelji i partneri.

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, inspirisana je idejom Miroslava Radakovića autora zbirke priča Miris Boja, koja je dobila naslov po priči inspirisanoj slikarskim radionicama Suhela Bakaina za slepu i slabovidu decu.

Svi zainteresovani koji žele da podrže humanitarni projekat Miris Boja i doniraju sredstva mogu to uraditi kupovinom karata na ticket.rs i na licu mesta,  ili se obratiti Udruženju “Mali Div”.