dom_omladime_future

Dom omladine Beograda od danas otvoren za posetioce

Dom omladine Beograda (DOB) nakon obimne rekonstrukcije koja je trajala pet godina, od danas je otvoren za posetioce, saopšteno je iz ove ustanove.

Prvi koncert u rekonstruisanom DOB-u, u sali „Amerikana“ održaće večeras hip hop sastav V.I.P. a u Galeriji biće otvorena izložba slika Ane Knežević „From the limbic depths“.

Od sutra će se u Domu omladine održavati i filmske projekcije u okviru 38.FEST-a a od nedelje, 27. februara u programske aktivnosti vraća se i pozorišna umetnost.

Povezana vest:  Vremenski uslovi nisu prepreka za novu Nike Tech Pack kolekciju

Na repertoaru će svake nedelje u podne biti „Igorov magični šou“, predstava iluzioniste Igora Trifunova, koja je premijerno izvedena prošle jeseni u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Prvi koncert u Velikoj Sali zakazan je za 8. mart kada će nastupiti Vlada Divljan i „Nevladina organizacija“ sa gostima, članovima sve popularnijeg sastava „Svi na pod“. Dom omladine Beograda u martu će povodom prvog edukativnog festivala uličnog plesa Dancing City (od 4. do 6. marta) ugostiti troje renomiranih svetskih koreografa.Oni će održati praktične radionice za profesionalce i amatere koji se bave savremenim plesom.

Povezana vest:  PROMOVISANA OVOGODIŠNJA KAMPANJA "VOZI ODMORAN"

U DOB-u će kao i do sada biti organizovane debate, promocije knjiga, radionice za mlade. Pored Američkog kutka, koje već nekoliko godina uspešno radi u Domu omladine, za dva meseca biće otvoren i Evropski informativni centar namenjen prvenstveno mladima, kako bi mogli da dobiju sve informacije o EU i državama članicama, upoznaju se sa mogućnostima studiranja, pročitaju strane novine i publikacije, najavio je DOB.

Povezana vest:  Autoportreti Džimija Pejdža i Brajana Meja za pomoć deci

Rekonstrukcija DOB-a, prva od osnivanja 1964. godine, započeta je 2005.godine. Rekonstruisani su sala „Amerikana“ (nekadašnji „Pogon“), Velika sala, Klub, Galerija, svi holovi, fasada, terasa, zamenjeni su liftovi i agregati, sređene su instalacije, klimatizacija i ventilacija, DOB je dobio i sopstvenu opremu za zvuk i svetlo, što će biti dodatna prednost u realizaciji programa.

U rekonstrukciju je uloženo oko 308 miliona dinara i 1,2 miliona dolara donacije američkog naroda