Ucesnici dogadjaja u Ministarstvu omladine i sportaPotpisivanje Ugovora o stipendiranju između Telenor fondacije i studentkinja sa invaliditetom
Telenor fondacija i dve studentkinje sa invaliditetom, Sanja Ljubisavljević i Margita Joksimović, potpisali su ugovor o stipendiranju pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Fonda za mlade talente Republike Srbije.
-Konkursi Fonda za mlade talente svake godine izazivaju ogromno interesovanje. Ove godine hiljaditi najbolji student u Srbiji imao je prosečnu ocenu 9,17, a njih dve su imale „samo“ preko 9,00. Pošto Fond za mlade talente nema instrumente da postupi drugačije i pošto se radi o zaista izuzetnim studentkinjama, odlučili smo se da se obratimo kompanijama, koje bi im izašle u susret – izjavila je predsednica Fonda za mlade talente Snežana Samardžić Marković i pojasnila da je iznos stipendija koje su Sanja Ljubisavljević i Margita Joksimović dobile identičan iznosu koje su dobili stipendisti Fonda za mlade talente po konkursu namenjenom za 1000 najboljih studenata. „Fond je već preko ugovora o saradnji obezbedio da stipendisti Fonda imaju prioritet prilikom traženja posla preko Nacionlane službe za zapošljavanje, da dobijaju preporuke SANU, da besplatno koriste elektronsku bazu Narodne biblioteke Srbije, kao i da imaju lajv edu naloge koje im je obezbedila kompanija Majkrosoft“, dodala je ministarka.
-Telenor je do sada podržao nekoliko projekata uključivanja u društvo osoba sa invaliditetom. Ova stipendija je mali doprinos ovim dvema izuzetnim studentkinjama i nadam se da će im pomoći da postignu uspeh u svom obrazovanju i profesionalnom životu – izjavio je generalni direktor Kompanije Telenor Ćel Morten Jonsen.
Telenor je dodatno poklonio studentkinjama i Internet modem.
Ministar za ljudska i manjinska prava, Svetozar Čiplić, istakao je značaj primera mladih studentkinja. „Poručio bih mladim ljudima da neguju sve one talente koje imaju“, izjavio je ministar Čiplić.
Studentkinje Sanja Ljubisavljević i Margita Joksimović izjavile su da su zahvalne kompaniji Telenor i predsednici Fonda za mlade talente Snežani Samardžić Marković na podršci koja će im olakšati završetak studija.
Sanja Ljubisavljević iz Lebana je student Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju sa prosečnom ocenom 9,00, dok Margita Joksimović iz Požege, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, odsek Informacioni sistemi i tehnologije ima prosečnu ocenu 9,06.
Pored ministara i predsednika kompanije Telenor, potpisivanju ugovora su prisustvovali generalni sekretar SANU akademik Dimitrije Stefanović, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Branko Kovačević i prof. dr Jelica protić, član komisije Fonda.
Povezana vest:  Veliki međunarodni sajam antikviteta u Delta Cityju