Pancevo - Kraljevo-SAFSAMERIČKI FUDBAL, SAFS, III kolo Nacionalne lige Srbije – NLS 2010.
U nedelju 25. aprila 2010. odigraće se III kolo Nacionalne lige Srbije NLS – 2010. Utakmica izmedju Beograd Blue Dragons-a i Pozarevac Outlaws-a odigraće se u na stadionu „11. april“, na Bežanijskoj Kosi u Beogradu sa početkom u 12 časova. Beograđani će dati sve od sebe kako bi zabeležili još jednu pobedu i tako konkurisali za mesto favorita za titulu nacionalnog prvaka, dok će Požarevački tim nakon poraza od tima Pančevo Panthers, pokušati da dođe do pobede i iznenadi favorizovane Plave Zmajeve.
Istog dana, kod Hale Sportova u Pančevu, sa početkom 13 časova domaći Panteri dočekuju Kraljevo Royal Crowns. Prethodna dva meča (oba u Pančevu) domaći su rešili ubedljivo u svoju korist. Pre dve sezone rezultat je bio 35:6 a prošle godine 50:0. Stanje na tabeli posle dva kola takođe postavlja domaće za favorite. Pančevci su bez poraza, dok gosti iz Kraljeva još uvek traže svoju prvu pobedu.
Trener odbrane domaćih Predrag Durlić-Vujić najavljuje meč: –  Svi se u Pančevu nadamo pobedi i pre svega ne želimo da izneverimo navijače. Naročito je izražena želja odbrambenih igrača da najzad podele megdan sa tzv „trkačkom“ ekipom. Ovo je igra udaranja i željni smo muških duela. To je razlpg više da repspektujemo Kraljevčane. Međutim, misli svih Pantera trenutno nisu usmerene ka meču. Noćas je dugogodišnji član uprave Ignjat Mandrešević, popularni Doktor Ika doživeo blaži moždani udar i trenutno se oporavlja u bolnici. Ika je stari Panter a mi se ne predajemo tako lako. Držimo mu palčeve.
-Nemam pravo ništa da obećavam, da se igram rečima, ali sam siguran da će moji momci učiniti sve na terenu da pobedimo, jer osim što igramo za prve bodove, igramo i za čast kluba. Siguran sam i da nećemo postiđeni izaći sa terena. Posle dva poraza u ligi, utakmicu sa starim sportskim prijateljima i rivalima iz Pančeva dočekujemo u želji da pokažemo koliko je naš tim vredno radio. Krune nisu navikle da igaju tako dugo bez pobede i mislim da je sada vreme da se prekine crna serija poraza. – rekao je Srđan Ćosić, predsednik Kraljevačkog tima.
Aktuelni šampioni Srbije, Kragujevački Divlji Veprovi, će gostovati ekipi Klek Knights. Utakmica se igra u Zrenjaninu u nedelju u 14h.
Posle ubedljive pobede protiv ekipe Kraljevo Royal Crowns, Veprovi idu na megdan ekipi Kleka, sto će ujedno biti i poslednja provera pred verovatno najteži meč ove sezone sa šampionima Švajcarske. Veprovi su protiv ekipe iz Kraljeva uspeli da ne prime nijedan poen, a to će biti cilj i u ovoj utakmici.
Defanzivni kordinator Divljih Veprova, Predrag Šćekić, pred ovaj meč je izjavio: – Mogu reći da sam zadovoljan prikazanim u prvoj ovosezonskoj utakmici, mada smatram da možemo i bolje. Posebno bih pohvalio želju i zalaganje igrača odbrane. Bilo je nekih grešaka, ali se nadam da ćemo uspeti da ih ispravimo već u utakmici protiv Knightsa u Zrenjaninu. Takođe očekujem da cemo podizati formu kako sezona bude odmicala. Kao i uvek najavljujem čvrstu igru odbrane i daćemo sve od sebe da ni na ovoj utakmici ne primimo poene.
Povezana vest:  NHL, Aktuelni šamopin Chicago Blackhawksa opet pretrpeo poraz