Privredna komora Srbije i Udruženje pivara Srbije, koje u svom sastavu okuplja 3 najveće kompanije na srpskom tržištu, danas su svečanim događajem u Privrednoj komori Srbije, najavili početak kampanje “Odgovorno i oprezno – vodimo računa o sebi i drugima”. U narednim fazama sledi podrška zdravstvenih institucija.

Cilj ove kampanje je da na dugoročnom nivou edukuje mladu populaciju i potrošače o važnosti usvajanja kulture odgovorne konzumacije pivarskih proizvoda.

Kampanja će, u 2023. godini obuhvatiti edukaciju stručnjaka – psihologa, lekara opšte prakse i stručnjake različitih profila, koji će u narednim fazama kampanje sveobuhvatno raditi sa mladom populacijom i potrošačima u vidu javnih događaja, tribina u studentskim domovima i slično.

Povezana vest:  Obama traži pomoć od Džej-Zija i Ališe Kiz

Na današnjem događaju, medijima i javnosti su se obratili Miroslav Lutovac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije; prof. dr Jelena Pejin sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Nada Filipović, direktorka Udruženja pivara Srbije.

Privredna komora Srbije i Grupacija pivara tradicionalno sarađuje sa Udruženjem pivara Srbije na brojnim projektima od interesa za pivarsku industriju i time pomaže pivarima da zajednički kreiraju afirmativno poslovno okruženje. Tim povodom, Miroslav Lutovac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, izjavio je: “Razvijanje društveno odgovornih kampanja koje podižu svest o usvajanju kulture odgovorne konzumacije od vitalnog su značaja za naše društvo. Ne samo da promovišu dobrobit pojedinaca, već i doprinose opštem boljlitku i bezbednosti, pre svega mlade populacije, kojoj je ova kampanja namenjena, ali i svim građanima Srbije.”

Povezana vest:  Održana zajednička konferencija NTO Crne Gore i TO Srbije na temu projekta „Odmor za sve" u Beogradu

O svojstvima piva koja prave razliku između pivarskih brendova i drugih pića, govorila je profesorka sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, dr Jelena Pejin. “Popularnost piva proizilazi iz prijatnih, senzorskih osobina i povoljnih nutritivnih svojstava, ukoliko se konzumira u umerenim količinama. Smanjenje sadržaja etanola je danas vrlo značajan cilj u tehonologiji piva. Bezalkoholna piva imaju blagotvorno dejstvo svih zdravih komponenti piva, uz potpuno odsustvo negativnog konzumiranja etanola. Ova piva sve više dobijaju na značaju.”

Povezana vest:  PRVI „VINEOPEN“ U BEOGRADU

Nada Filipović, direktorka Udruženja pivara Srbije, istakla je: “Podjednako kao što obeležavamo poslovne uspehe kompanija članica Udruženja pivara Srbije, a to su Heineken, Molson Coors (Apatinska pivara), Carlsberg i Sladara Souflet, prioritet dajemo komunikaciji sa našim potrošačima o važnosti odgovorne konzumacije. Danas, više nego ikada, raste svest o važnosti usvajanja odgovornog i zdravijeg načina života. U potrazi za tom ravnotežom, naša industrija je odgovorila izazovu nudeći raznolik spektar proizvoda pivarske industrije. Kao lideri u svojoj industriji, razumemo našu ulogu u zalaganju za edukaciju i podsticanje naših sugrađana da donose odgovorne i informisane odluke “.

Foto: A.K./ATA Images