Novo Lagunino izdanje “Sporna tačka” Marka Hadona

Sporna_tacka_k1Delo Marka Hadona “Sporna tačka”,dobitnik Vitbredove nagrade, je roman o svakodnevnim problemima koji se dotiče velikih pitanja. 
U svojoj pedeset sedmoj godini Džordž odlučuje da se prepusti lagodnom penzionerskom životu, izgradnji ateljea u dvorištu, čitanju istorijskih romana, slušanju laganog džeza. Međutim, njegova temperamentna ćerka Kejti objavljuje da će se ponovo udati, i to za potpuno neprikladnog Reja, koji po rečima njenog brata Džejmija ima „šake davitelja“. Njena porodica se ne raduje tome. Kejti nije sigurna voli li Reja ili samo to kako on brine o njenom sinu Džejkobu, a njena majka Džin nije najsrećnija što joj pripreme za venčanje ometaju aferu s bivšim muževljevim kolegom. A uredan i prijatan život koji je Džejmi sebi izgradio ruši se kada ne stigne da pozove svog momka Tonija na tu famoznu svadbu.
Zaboravljen usled cele te gužve, Džordž otkriva sumnjivu ranicu na boku i tiho počinje da gubi razum.
Dok se članovi porodice sukobljavaju i mire, Hadon slika uznemiravajući, ali i urnebesno zabavan portret dostojanstvenog čoveka koji pokušava da pristojno skrene s uma.

Povezana vest:  Prodata fotografija Dajane Spenser za više od 18.000 dolara

„Hadon provlači originalna zapažanja – oblikovana precizno i vešto kao origami – kroz bujicu ekscentričnog humora.“ – Sunday Herald