Kalendar bečke balske sezone ispunjen je sa više od 450 balova. Vrhunac sezone predstavlja Bečki operski bal, najpoznatiji i najsjajniji, sa milionskom publikom u zemlji i inostranstvu. Ovogodišnji 66. po redu Operski bal održava se 8. februara kao i svake godine u zgradi Bečke državne opere, koja se u roku od dva dana pretvori u najpoznatiju balsku dvoranu na svetu.

Povezana vest:  Žan Pol Gotje napušta modnu kuću Ermes

Za savršen ugođaj svih 5.150 gostiju, sve mora biti na vreme uređeno, a o svemu tome brine 350 stručnjaka i 150 pomoćnih radnika. Ulaznica za ovaj događaj košta 385 evra (uključujući 35 evra donaciju za projekat „Austrija pomaže Austriji“). Jedna loža na samoj bini košta 14.000 evra, a galerijska loža čak 24.500 evra.

U Beč je već stigla i jedna od brojnih poznatih gošći bala, 78-godišnja bivša supruga Elvisa Prislija, Prisila Prisli. Već je poznato da će Prisila na balu nositi zlatnu haljinu od Nine Riči i cipele od Balensiage.

Povezana vest:  Netflixova zvezda - komičar Daniel Sloss dolazi u mts Dvoranu

Dolazak gostiju planiran je za 20.40 sati a završetak bala predviđen je za 5 sati ujutru. Na balu je obavezan kodeks oblačenja, za dame duga večernja haljina a za gospodu crni frak.

Foto: Wien Tourismus/ Peter Rigaud