Da ovogodišnji Međunarodni dan retkih bolesti koji se obeležava 29. februara, bude humanitarnog karaktera i podseti na sve one koji boluju od ovih bolesti u Srbiji, pobrinuli su se polaznici programa za mlade lidere – AmChamps Američke privredne komore, tačnije Tim 3 koji čine šest mladih menadžera i šestoro studenata sa različitih fakulteta u Srbiji kojima su oni i mentori.

Povezana vest:  Istražite mistični svet dubina

Oni, na taj redak dan u četvrtak 29. februara, organizuju događaj HUMARATHON – humor sa humanim ciljem u Dorćol placu od 19 časova, a sav prilog sa događaja ide Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti Srbije – NORBS.

Prisutnima će se na događaju obratiti predstavnici NORBS-a, kao i direktori u kompanijama SBB, MediGroup i MSD koji će podeliti svoja iskustva sa početka karijere studentima i mladim menadžerima.

Povezana vest:  Poznati otvorili zimsku sezonu popularnog noćnog kluba “Fabrika”

Za humor će se postarati ekipa Njuz.net koji će u okviru panela pričati svoje priče o prvim poslovima, šta ih je nerviralo, pozitivna i negativna iskustva, najsmešnije situacije. Njuzovci su odlučili da, pored toga da ceo događaj obogate humorom, svoj pun iznos honorara uplate NORBS-u.

Više o učesnicima i samom događaju nalazi se na Instagram stranici @humarathon i na društvenim mrežama organizacije NORBS.

Povezana vest:  Romani o Hariju Poteru kao e-knjige

Ulaznica na događaj  je dobrotvorni prilog koji se ostavlja na ulazu.

Kompanije koje su podržale organizaciju događaja i donacije su SBB, MediGroup, MSD, Energynet i Delta Holding.